به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"مسعود علويان صدر\" رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان اردبيل گفت: يونسکو، شرايط شش گانه‌اي را براي ثبت آثار تاريخي در نظر گرفته که هر کدام، داراي يک يا دو مورد از اين شرايط باشند، مي‌توانند در فهرست آثار جهاني ثبت شوند.

وي از آماده شدن پرونده مقدماتي ثبت بقعه شيخ صفي الدين خبر داد و افزود: براساس جلسه‌هايي که با گروه‌هاي کارشناسي داشته‌ايم، پرونده ثبت جهاني بقعه شيخ صفي را آماده کرده‌ايم که پس از تکميل، تا سه ماه آينده، پرونده نهايي را براي يونسکو ارسال کنيم.

علويان صدر با اشاره به شرايط لازم براي ثبت آثار تاريخي گفت: هر کدام از آثار بايد، دستاوردهاي بي مانند از نبوغ هنري بشر يا نشان دهنده ارزش‌هاي انساني در حوزه فرهنگ، معماري، و ... باشد؛ براي نمونه، تزيينات بقعه شيخ صفي‌الدين، در دوره صفوي، منحصربه‌فرد بوده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان اردبيل افزود: يکي ديگر از شرايط شش گانه يونسکو اين است که آثار پابرجاست، يا نمونه برجسته‌اي از نظر بنا، معماري و فن‌آوري بوده و يا از سکونت گاه‌هاي سنتي بشر باشند، همچنين بايد با عقايد، باورها و سنت‌هاي زندگي انسان در ارتباط باشد.

علويان صدر به آزادسازي حريم بقعه شيخ‌صفي الدين اشاره کرد و گفت: حريم بقعه شيخ صفي‌الدين تعيين و آزاد شده و تنها دو مورد تهديد منظري وجود دارد که به زودي بر طرف مي‌شود و پرونده اين اثر پس از رفع نقص، براي ثبت جهاني به يونسکو فرستاده خواهد شد.

وي با اشاره به اينکه هر کشور، سالانه مي‌تواند تنها دو اثر را به ثبت برساند، خاطرنشان کرد: هر کشور در سال، تنها مي تواند يک اثر طبيعي و يک اثر تاريخي را در فهرست آثار جهاني به ثبت برساند و اين در حالي است که در کشور ما آثار ارزشمند بسياري وجود دارد که بايد درجه‌بندي شوند و به ترتيب به ثبت برسند.

116/S

انتهای پیام/

کد خبر 1386052957