به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"حسين هاتفي‌فارمد\" در آيين گشايش نمايشگاه سراسري صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي سمنان، افزود: براي ارائه اين توليدات لازم است نمايشگاه ملي را طراحي کنيم و توليدات برتر صنايع‌دستي را در آن نمايش دهيم.

وي با بيان اينکه بهترين زمان براي برپايي اين نمايشگاه را 20 خرداد روز جهاني صنايع‌دستي در نظر گرفته‌ايم، گفت: براي برپايي اين نمايشگاه بايد اطلاعرساني داخلي و خارجي داشته باشيم.

به گفته وي استان آذربايجان‌شرقي به‌ويژه شهر تبريز به دليل داشتن فضاي بزرگ نمايشگاهي، جاذبه‌هاي گردشگري و سرويس‌دهي مناسب، بهترين گزينه براي برپايي نمايشگاه است.

هاتفي با اشاره به اينکه از هم‌اکنون براي اجراي نمايشگاه برنامه‌ريزي مي‌کنيم، افزود: استان آذربايجان‌شرقي ماموريت برنامه‌ريزي و اجراي نمايشگاه را به عهده دارد و از طريق ستاد و اداره کل حمايت از توليد و بازرگاني نيز حمايت مي‌شود.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور گفت:ستاد اين نمايشگاه براي شناسايي هنرمندان و ابلاغ براي جمع‌آوري توليدات نفيس به آنان براي ارائه در نمايشگاه در حال شکل‌گيري است.

وي با بيان اينکه نمايشگاه مذکور به صورت ملي برپا مي‌شود، توضيح داد: از نمايندگان يونسکو و ساير مجامع بين‌المللي که در زمينه صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي فعاليت مي‌کنند نيز دعوت خواهد شد.

هاتفي همچنين از برپايي چند همايش در حاشيه اين نمايشگاه خبر داد و افزود: بسته‌بندي صنايع‌دستي، ارائه راهکارهاي صادراتي، بازار سنجي و بازاريابي ازجمله مباحثي است که در همايش‌ها مطرح و بررسي خواهد شد.

اين مقام مسئول در ادامه حضور اقوام متنوع در کشور را يکي ديگر از نقاط قوت در رشد و ارتقاي صنايع‌دستي ايران دانست و تصريح کرد: تمامي باورها و اعتقادات در صنايع‌دستي خلاصه شده، چنانکه توليدات اين حوزه چيزي جز ايمان، عشق و هنر را تبيين نمي‌کند.

وي از صنايع‌دستي به عنوان يکي از راه‌هاي دستيابي به اقتدار و عزت نفس کشور يادکرد و ادامه‌داد: دولت کنوني در راستاي سياستگذاري براي صنايع‌دستي عزم جدي دارد.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور همچنين از حذف کارگاه‌هاي غيراستاندارد صنايع‌دستي خبر داد و گفت: قصد داريم با ايجاد بازارچه‌هاي دائمي کاري کنيم تا هر علاقه‌مند داخلي يا خارجي براي تهيه صنايع دستي بومي هر منطقه به بازارچه صنايع‌دستي مراجعه کند.

هاتفي همچنين از آموزش صحيح رشته‌هاي صنايع‌دستي به عنوان يک ضرورت يادکرد و افزود: در حال حاضر 605 مرکز آموزشي فعال در کشور موجود است و 9 مرکز عالي صنايع‌دستي نيز در حال توسعه است.

وي از تجارت و بازرگاني به عنوان دو مشکل عمده صنايع‌دستي کشور نام برد و ادامه‌داد: در صورت همکاري هنرمندان و دست‌اندرکاران فعال اين حوزه مانند تجار و صادرکنندگان مي‌توانيم بازارهاي دنيا را دوباره به دست بياوريم.

نخستين نمايشگاه سراسري صنايع‌دستي سمنان هفتم شهريور ماه در محل پارک سيمرغ سمنان گشايش يافت و تا يازدهم همين اين ماه ادامه دارد.

در اين نمايشگاه که از ساعت 17 تا 22 براي بازديد عموم برپاست، دستاورد هنرمندان 26 استان کشور، براي علاقه‌مندان به نمايش درآمده است.

M/111


انتهای پیام/

کد خبر 1386061012