وي با بيان فعاليتها و برنامههاي پژوهشکده هنرهاي سنتي افزود: در پژوهشکده 10 گروه پژوهشي برنامهريزي شده که 5 گروه آن به تصويب رسيده است.
وي در ادامه از پژوهشهاي جامع، کارگاهي، موردي و کاربردي بهعنوان فعاليتهاي اصلي پژوهشي نام برد و گفت: علاوه بر اين فعاليتها، آموزشهاي تخصصي استاد- شاگردي که مربوط به حوزه تخصصي هنرهاي سنتي است نيز در برنامههاي اين پژوهشکده گنجانده شده است.
رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي تصريح کرد: ارزشيابي هنرمندان هنرهاي سنتي يکي از مهمترين فعاليتهاي ما در طول سالهاي گذشته بوده و در اين ميان ارج گذاشتن به مقام هنرمندان از طريق ارزشيابي درجه هنري آنان از نظر اعتباري جايگاه ويژهاي به خود اختصاص ميدهد.
شريفزاده با بيان اينکه تاکنون 407 هنرمند ارزشيابي شده اند، افزود: از اين تعداد 36 نفر ردصلاحيت شدند و صلاحيت 371 نفر ازسوي پژوهشکده تأييد شد.
وي با اشاره به اينکه 5 درجه هنري تعريف کردهايم که از مقطع ديپلم تا دکترا را شامل ميشود، گفت: براي هنرمنداني که درجههاي پايينتري را اخذ کرده باشند امکان ارتقاي سطح وجود دارد، ولي بايد دستکم يکسال از دريافت درجه آنان گذشته باشد.
شريفزاده افزود: تاکنون 53 نفر از هنرمندان ارزشيابي شده از پژوهشکده هنرهاي سنتي درجه يک هنري، 87 نفر درجه 2 ، 103 نفر درجه 3، 90نفر درجه 4 و 38 نفر درجه 5 هنري دريافت کرده اند.
رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي در ادامه موضوع شناسايي و مستندسازي هنرهاي سنتي را مورد توجه قرار داد و گفت: در سال 85 بيشترين فعاليت را در اين حوزه داشتيم چنانچه براساس آمار موجود، در بيشتر شهرستانها در موضوع هنرهاي سنتي فعاليتهاي گوناگوني صورت گرفته که در صورت تامين اعتبار لازم ميتوانيم اين فعاليتها را انسجام بخشيده و گسترش دهيم.
وي با اشاره به پژوهشهاي کاربردي، موردي و فعاليتهاي صورت گرفته در حوزه هاي متنوع تصريح کرد: پژوهشهاي کارگارهي از ديگر برنامههاي پژوهشکده هنرهاي سنتي است که تاکنون در اين زمينه موفق به دستيابي به نمونهها و فعاليت هاي اجرايي در سطح بينالمللي نيز شده ايم.
وي در ادامه با اشاره به احياي چند رشته منسوخ شده در پژوهشکده، توضيح داد: ترمه بافي، مخمل چند رنگ، قفلسازي، کاشيسازي، سفال زرين فام و نمونه هايي از سفال مارليک و نيشابور از جمله رشتههاي احيا شده در پژوهشکده هنرهاي سنتي است.
شريفزاده در ادامه از ارائه دستاوردهاي پژوهشي در زمينه هنرهاي سنتي در همايش ملي گنجينههاي از ياد رفته ، پژوهش و مستندسازي روشها ، بررسي تحليل و بافتشناسي منسوجات تاريخي موجود در گنجينه بنياد مستضعفان، پژوهش در مباني نمايشهاي سنتي و آييني مانند نقالي، تعزيه، خيمهشببازي و تعزيه بهعنوان برنامههاي کلي پژوهشکده نام برد.
وي بااشاره به شناسايي و معرفي احوال و آثار هنرمندان نمايش سنتي شهر تهران، تصريح کرد: بررسي طرح و رنگ در دستبافته هاي ذهني عشاير، بررسي و نت نويسي مقام هاي حقاني کردستان و الحان قرائت قرآن در نواحي مختلف ايران از ديگر برنامه هاي اين پژوهشکده است.
رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي در پايان با اشاره به همايش صنايع دستي و گردشگري که در سال گذشته برپا شده بود، افزود: راهاندازي دبيرخانه دائمي کنفرانس جهاني صنايع دستي و گردشگري يکي از مصوبات کميته چشم انداز 20 ساله هنرهاي سنتي و صنايع دستي کشور است که بايد بهطور جدي موردتوجه قرار گيرد.
114/
انتهای پیام/