وي ادامه داد: با هدف ساماندهي و منسجم کردن فعاليتهاي باستانشناسان کشور پيشنهاد ايجاد سازمان نظام باستانشناسي کشور داده شده است و در صورتي که مورد استقبال واقع شود، قطعاً فرصتهاي شغلي بسياري نيز در اختيار تمامي باستانشناسان و فارغالتحصيلان اين رشته قرار ميگيرد.
به گفته هاشمي، با تشکيل سازمان نظام باستانشناسي، تمامي باستانشناسان در پروژههاي عمراني حضور دارند و موارد خطر و تهديد را پيگيري و بررسي ميکنند.
رئيس پژوهشگاه با بيان اينکه کاوشهاي نجاتبخشي فرصتي تاريخي است که اطلاعات مورد نياز جمعآوري شود ،خاطرنشان کرد: در پژوهشکده فرهنگ و تمدن موضوع مباحث تاريخ و تمدن ايران به شدت پيگيري ميشود و نگارش نتايج اين کاوشها در معرفي و شناخت بيشتر تمدن ايران کمک بسيار زيادي ميکند.
وي افزود: سال 86 سال کاوشهاي نجاتبخشي است و اين اولويت به اين دليل است که سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري نميخواهد جلوي پيشرفت، توسعه و عمران کشور را بگيرد بلکه معتقد است بايد در کنار توسعه و عمران از آثار تاريخي حفاظت و نگهداري شود.
تأکيد بر گسترش فرهنگ حفاظت از ميراث فرهنگي موضوع ديگري است که هاشمي به آن اشاره کرد و گفت: قداست و اهميت ميراث فرهنگي بايد به لايههاي مختلف اجتماعي منتقل شود و حتي والدين بايد اهميت آن را از کودکي به فرزندانشان آموزش دهند.
وي تصريح کرد: ما ايران را بهعنوان پيکري ميشناسيم که در دورههاي مختلف قبل از تاريخ، تاريخي، اسلامي و دوران معاصر وجود داشته و ايرانيان همواره در طول تاريخ و در همه دورهها عظمت و استعداد خود را با ساخت آثار تاريخي بيمانند، نشان دادهاند.
هاشمي گفت: در اين مقطع حساس نميتوان جلوي توسعه و عمران را گرفت زيرا با مطالعه آثار بهدستآمده در مييابيم که ايرانيان در طول تاريخ همواره اهداف توسعه و عمراني کشور را پيگيري کردهاند و امروز وظيفه ما اين است که همزمان با انجام کارهاي عمراني و حفظ آثار تاريخي و ميراث فرهنگي، اين استعداد و بلندنظري را به جهان معرفي کنيم.
وي با بيان اين نکته که تفاهم و هماهنگي با وزارت نيرو در حوزه سدسازي يکي از اقدامات مثبت سازمان بود، خاطرنشان کرد: با توجه به کارهاي عمراني در کشور توسط نهادهاي مختلف،دهها تفاهمنامه در حال آماده شدن است و اين تفاهمنامهها بهزودي با وزارتخانههاي راه، صنايع و معادن، نفت و... منعقد ميشود.
M/115
انتهای پیام/