\"مهرانگيز نيکنام\"، هنرمند سرمه‌دوز که 37 سال در اين رشته فعاليت دارد، در اين باره به ميراث آريا (chtn) گفت: سرمه‌دوزي از انواع تزئينات دوختي پوشاک ايران است که با توجه به طرح‌ها و رنگ‌هاي بديع به کار رفته در آن، همواره مورد استقبال مردم قرار مي‌گيرد.

وي، از منجوق،سرمه يا مليله، مرواريد و پارچه‌هاي ساتن و مخمل به عنوان مواد به کار رفته در هنر سرمه دوزي ياد کرد.

نيکنام، با اشاره به محصولات توليدي سرمه‌دوزي، گفت: سرويس کامل جهيزيه عروس، سرويس ميز ‌پذيرايي، کوسن، بقچه، جانماز، سجاده، کيف، کفش و جليقه از انواع محصولاتي است که با سرمه تزئين مي‌شود.

وي، که ساکن اصفهان است و 52 سال سن دارد در ادامه تصريح کرد: تاکنون در مراکز متعددي به آموزش رشته سرمه دوزي پرداخته ام.

هنرمند سرمه‌دوز افزود: کميته امداد، بنياد امور جنگ زدگان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي از جمله مراکزي است که در آنها به آموزش رشته سرمه‌دوزي اشتغال داشته‌ام.

نيکنام، با بيان اينکه آموزش سرمه‌دوزي را به طور رايگان انجام مي‌دهد، يادآور شد: بيشتر هنرجويان و متقاضيان يادگيري اين رشته را زنان سرپرست خانوار تشکيل مي‌دهند.

وي، با اشاره به اينکه در حال حاضر 60 نفر از زنان سرپرست خانوار و هنرجويان در منازل خود به کار سرمه دوزي اشتغال دارند، تصريح کرد: در صورت حمايت مسئولان صنايع‌دستي، ارائه تسهيلات مناسب و فراهم کردن زمينه‌هاي صادرات محصولات توليدي سرمه‌دوزي، مي‌توان به گسترش اين هنر اميدوار بود.

نيکنام، در ادامه با انتقاد از نحوه برگزاري نمايشگاه صنايع‌دستي در اراک تصريح کرد: به دليل برنامه‌ريزي ناهماهنگ برگزارکنندگان نمايشگاه مذکور، بيشتر هنرمندان شرکت‌کننده در آن ضرر مالي ديده‌اند.

هنرمند اصفهاني افزود: برخي از هنرمندان در اين نمايشگاه اقدام به عرضه محصولات صنايع‌دستي چيني و پاکستاني کردند که اين امر وجه صنايع‌دستي کشور را زير سئوال برده است.

وي، برنامه‌هاي جانبي نمايشگاه را مورد توجه قرار داد و گفت: اجراي اين برنامه در ساعات بازديد مردم از نمايشگاه موجب شد تعداد بازديد کنندگان از صنايع‌دستي کاهش يابد و توجه مردم به سمت برنامه‌هاي ديگر نمايشگاه جلب شود.

114/


انتهای پیام/

کد خبر 13860614101