وي گفت: بر روي اين آجر تصوير يک مرد که نماد برکتدهي را در دست دارد بهصورت کاملاً رنگي از روبهرو به تصوير کشيده شده است.
حيدري خاطرنشان کرد: قطعات آجرهاي خط ميخي و همچنين تصوير آجر کنگرهدار در قالب دو طرح چاپ شده است که ميتواند حرکت جديدي در زمينه معرفي آثار تاريخي و نتايج کاوشهاي باستانشناسي باشد.
وي تصريح کرد: چاپ اين تمبر ميتواند از نظر اجتماعي باعث ايجاد يک ارتباط نزديک با مخاطب عام و مردم عادي در اين زمينه باشد.
مدير بخش پژوهش سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان غربي در ادامه گفت: تپه دو ربط سردشت مربوط به عصر آهن بوده و يکي از بزرگترين محوطههاي شناخته شده باستانشناسي در شمال غرب ايران محسوب ميشود که اهميت فراواني از ديد مطالعات باستانشناسي دارد و همچنين به لحاظ نتايج و دادههاي باستانشناسي در سالهاي 84 و 85 کمک شاياني به حل مسائل باستانشناسي در شمالغرب کشور کرده است.
حيدري ازجمله مهمترين آثار مکشوفه از تپه دو ربط سردشت را کشف کتيبههاي آجري به خط ميخي آشوري به صورت لعابدار اعلام کرد و افزود: همچنين از ديگر آثار مکشوفه در اين تپه آجرهايي است که موطيفهاي هندسي، گياهي، انساني و اساطيري در آنها مشاهده ميشود که بيش از 790 قطعه مورد مطالعه قرار گرفته است.
مدير بخش پژوهش سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجانغربي در خصوص اهميت کتيبههاي مکشوفه از اين محوطه تاريخي گفت: با ترجمه چهار کتيبه مکشوفه نام دو خداي مورد پرستش و همچنين نام پادشاه و نام شهري که بر اين سرزمين گذاشته شده بود دست پيدا کرديم که دستاورد فوقالعادهاي در زمينه باستانشناسي در دوره مانا در شمالغرب ايران محسوب ميشود.
وي ادامه داد: از ديگر دستاوردهاي کاوشهاي باستانشناسي کشف سنگفرشهايي است که بسيار هنرمندانه چيده شده و از ديدگاه باستانشناسي و هنر از اهميت بالايي برخوردار بوده و تاکنون در هيچ محوطه باستاني در ايران و شمالغرب در اين تاريخ گزارش نشده است.
حيدري از ديگر کارهاي هيأت پژوهش در تپه دو ربط سردشت را در سال گذشته ،انجام مطالعات ارکئوژئومغناطيس ذکر کرد که در محدودهاي در حدود 4 هکتار صورت گرفته است.
مدير بخش پژوهش سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجانغربي افزود: دولت مانا داراي زواياي بسيار تاريکي از ديدگاه مطالعات باستانشناسي است و کشف کتيبههاي آجري براي اولينبار کمک شاياني به شناخت آنها و ارتباط اين دولت با امپراتوري آشور و اورارتو ميکند.
حيدري در پايان ابراز اميدواري کرد: با همکاري پژوهشکده باستانشناسي،فصل سوم کاوش در اين محوطه تاريخي ارزشمند بتوانند نتايج ارزشمند ديگري درخصوص باستانشناسي عصر آهن در شمال غرب ايران در دسترس علاقهمندان قرار دهد.
M/
انتهای پیام/