\"يحيي دانش\"با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت:به دليل کاهش اعتبارات صنايع‌دستي استاني، رشته\"منگليک\"به زودي منسوخ شده و رو به فراموشي است.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي ‌سنتي سيستان و بلوچستان با ابراز تأسف از ناديده گرفتن اين هنرگفت: به محض تخصيص بودجه از محل اعتبارات استاني در نظر داريم به احياي اين رشته بپردازيم. ولي متأسفانه به دليل کمبود بودجه تاکنون موفق به احياي اين رشته نشده‌ايم.

دانش افزود: در زمان حاضر مشکل اصلي ما در بخش صنايع دستي استان به کمبود پشتيباني مالي برمي گردد، چنانکه در سال ‪86 ‬يک سوم از اعتبارات تخصيصي به اين بخش کاسته شده و اين خود رقمي حدود يک ميليارد ريال است که همين کسر بودجه مشکلاتي را براي ما به همراه داشته است.

وي با اشاره به\"غلام قادر رئيسي\" تنها بازمانده از نسل هنرمندان اين رشته گفت: مدتي است تلاش مي‌کنيم تعدادي از افراد را توسط اين شخص آموزش دهيم ،ولي براي اين کار به اعتبار نياز داريم که هنوز اختصاص نيافته و نگراني ما از بابت اين است که اگر همين يک نفر هم از دست برود، ديگر نمي‌توانيم اين هنر دستي کاربردي را احيا کنيم.

دانش افزود: منگليک، هنر ساخت حلقه‌هاي رنگي بلورشيشه‌اي است که درگذشته براي درمان بسياري از بيماري‌ها به کار مي‌رفت.

وي‌گفت: در صورت احياي اين هنر مي‌توان با بهره‌گيري از فن‌آوري نوين، از آن در جهت توليد محصولات ديگري از قبيل لوازم خانگي استفاده کرد.

اين مقام مسئول‌با اشاره به ديگر اقدامات صورت گرفته در معاونت صنايع‌دستي استان يادآور شد: راه اندازي مرکز آموزشي شهرستان زابل در تير ماه امسال و احياي رشته \"خامه دوزي سيستان\"در اين شهرستان ازجمله فعاليت‌هاي انجام شده توسط اين معاونت است.

دانش در ادامه‌ گفت: تشکيل بازارچه دائمي صنايع‌دستي استان به طور جدي و با پيگيري رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان در حال انجام است.

دانش با بيان اينکه امروزه امکانات گسترده اي در زمينه ي فروش داخلي و صدورصنايع دستي به کشورهاي خارجي بوجود آمده است و اين مهم مي تواند درمبارزه با انواع بيکاري موثر باشد، افرود: براي اينکه موقعيت ها و زمينه هاي مناسب را از دست ندهيم بهترين راهکار ها توسعه آموزش در روستاها است.

وي در ادامه تصريح کرد: صنايع دستي به جهت داشتن قابليت و خصوصيات ويژه خود مانند بي نيازي به سرمايه گذاري زياد و امکان و توسعه آن درمناطق روستايي مي تواند نقش مهمي درايجاد اشتغال ايفا کند.

معاون صنايع دستي سيستان و بلوچستان در پايان با تأکيدبر زمينه هاي احياي صنايع دستي در استان گفت: مسئولان کشور مي‌توانند از طريق دادن تسهيلات بانکي، برگزاري کلاسهاي آموزشي مستمر و دائمي، ايجاد و راه اندازي تعاوني هاي صنايع دستي به ويژه در روستاها، تشکيل اتحاديه‌ها و کارگاه‌هاي توليد و عرضه صنايع دستي، حمايت هاي خود را از اين صنعت و هنرمندان آن در سطح اين استان پهناور گسترش دهند.

114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386062066