\"اميرمحمد حسين‌نيا\" معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي استان خراسان شمالي با بيان اين خبر به ميراث آريا (chtn) گفت: هدف از برگزاري اين جشنواره شناسايي آسيب‌هاي هنر - صنعت دستبافته‌هاي داري و انتخاب آثار برتر و همچنين معرفي آداب و رسوم و فرهنگ اين منطقه از کشور است.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي خراسان شمالي در ادامه افزود: حمايت از بافندگان و ترويج رشته دستبافته‌هاي داري که شامل گليم، قاليچه، سفره کردي و قاليچه‌هاي کردي است، از ديگر اهداف معاونت صنايع‌دستي استان در برگزاري اين جشنواره است.

وي افزود: در جشنواره يادشده از مسئولان صنايع‌دستي استان و جمعي از اساتيد رشته‌هاي رنگرزي، طراحي بافت و هنرهاي وابسته به آن دعوت شده تا ضمن بيان نقطه نظراتشان ، به موضوع بازاريابي و ارائه راهکارهاي صادرات دستبافته‌هاي داري نيز پرداخته شود.

حسين‌نيا يادآورشد: در کنار اين جشنواره نمايشگاهي از بهترين دستبافته‌هاي داري هنرمندان استان نيز به معرض ديد علاقمندان گذاشته‌مي‌شود.

خاطر نشان مي‌شود؛ سفره کردي، گليم، زيلو، پلاس، فرش و پشتي ترکمن و فرش‌هاي کرمانجي‌و دهاتي و توليدات نمدي از جمله صنايع دستي اين استان هستند که بعضا در کشور و حتي جهان کمتر نظيري براي آنها مي‌توان يافت. همچنين گليم خراسان شمالي نيز از جمله دست‌بافته‌هايي است که محققان سابقه هفت هزار ساله براي آن قائلند و طرح‌هاي مندرج در آن متاثر از فرهنگ سنتي و محيط جغرافيايي طبيعي بافندگان است.

در روستاهاي خراسان شمالي بافندگان براي بافت از نقشه استفاده نمي‌کنند و نقشه‌هاي ذهني آن‌ها هر نوع سليقه‌اي را ارضا مي‌کند.

گليم بافته صنعتگران خراسان شمالي در زمينه‌هاي مختلفي مانند تهيه پشتي، خورجين، پادري، رختخواب بند، کوله‌پشتي، کيف زنانه، جوراب، دستکش و نيز بازوبند کاربرد دارد.

114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386071612