وي افزود: از اين پس شرکت در نمايشگاههاي صنايعدستي بهصورت کاملاً رايگان و هزينه رفت و برگشت و اسکان هنرمندان بهعهده سازمان خواهد بود.
به گفته وي شوراي هنرمندان هنرهاي سنتي بهمنظور حمايت از هنرمندان در استان تشکيل خواهد شد و به منظور شناسايي رده هنري به کليه هنرمندان درجه هنري اعطا ميشود.
حيدريپور که در همايش گنجينههاي از ياد رفته هنر ايران سخنراني ميکرد، با اشاره به هنرهاي درحال فراموشي و فراموش شده استان گفت: برخي از اين هنرها مانند قالي، قفلسازي، گيوهبافي، نمدمالي و... در دست فراموشي است و برگزاري اين همايشها گامي جهت احياي آنها است.
سپس دبير علمي همايش دکتر ياوري به ايراد سخن پرداخت و گفت: دبيرخانه دائمي گنجينههاي از ياد رفته هنر کشور در تهران راهاندازي و تأسيس ميشود و 11 همايش تا پيش از همايش ملي و سراسري گنجينههاي از ياد رفته هنر ايران که زمان آن آذرماه سالجاري است در استانهاي مختلف برگزار ميشود.
دکتر ياوري ادامه داد: 30 عنوان کتاب گنجينه سيمرغ در موزه هنرهاي از ياد رفته کشور چاپ و منتشر ميشود. همچنين فيلمهايي بهصورت مستند در حال تهيه است. چاپ بولتنهاي ويژه و دايرکردن کارگاههاي زنده از فعاليتهاي ديگر فرهنگستان هنر جهت حفظ و احياي هنرهاي درحال فراموشي است.
\" عباسي\" معاون استانداري نيز در اين همايش از مزيت همجواري استان با استانهاي توسعه يافته کشور ياد کرد و خواستار حمايت بيش از پيش هنر و هنرمندان شد و هنر صنايع دستي را يکي از عوامل اصلي ايجاد اشتغال خواند.
در بخش ايراد مقالات از 30 مقالهاي که به دبيرخانه همايش ارسال شده بود 6 مقاله از طرف دبيرخانه علمي فرهنگستان هنر با عناوين فرشهاي عشاير بختياري گور نگارهاي بختياري – بهون خانهاي در مسير باد- دستبافتههاي عشايري- مروري بر قفلسازي چالشتر و تأثير نقاش خانههاي شاهي در هنرهاي ايران منتخب و ارائه شد.
شايان ذکر است ؛ در اين همايش از کليه پيشکسوتان هنر تجليل بهعمل آمد.
M/114
انتهای پیام/