به گزارش ميراث آريا (CHTN)، استاندار مازندران در هفتمين جلسه کميته طبيعت‌گردي که اول آبان‌ماه در استانداري مازندران برگزار شد، با اشاره به اينکه مشکل اساسي طبيعت‌گردي در مازندران نبود دستورالعمل انسجام يافته در بخش‌هاي منابع طبيعي، محيط زيست و گردشگري است، اظهار داشت: اين سه دستگاه اگر در مراکز تصميم‌گيري منسجم‌تر عمل کنند اجراي طرح‌هاي طبيعت‌گردي در شمال کشور سرعت خواهد گرفت.

\"ابوطالب شفقت\" با يادآوري اين نکته که براي واگذاري پارک‌هاي جنگلي مازندران به بخش خصوصي مشکل خاصي وجود ندارد، افزود: املاک و پارک‌هاي جنگلي به‌صورت 30 ساله به بخش‌هاي خصوصي واگذار مي‌شود و درصورت موفق بودن مجريان، اجراي طرح به‌صورت 10 ساله تمديد خواهد شد.

استاندار مازندران به موضوع سودجويي برخي سرمايه‌گذاران بخش خصوصي در حوزه‌هاي منابع طبيعي اشاره کرد و گفت: طرح طوبي در سال‌هاي گذشته به‌دليل نظارت نداشتن کافي به‌صورت نيمه تمام رها شده است که اين سياست موجب شد تا استان در واگذاري اراضي براي اجراي طرح‌هاي طبيعت‌گردي و طرح‌هاي مهم گردشگري مشابه محتاطانه عمل کند.

همچنين در ادامه \"آرش کوشا\"دبير کميته طبيعت‌گردي و مشاور رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور، گفت: مهمترين بخش توسعه طبيعت‌گردي توجه به اکوتوريسم است اما متأسفانه غفلت‌هاي مديريتي که در گذشته در خصوص طبيعت‌گردي وجود داشته مانع از استفاده بهينه از اين ظرفيت‌هاي طبيعي شده است.

وي نگرش‌هاي منفي در استان‌هاي شمالي را مانع توسعه گردشگري طبيعي عنوان کرد و گفت: با فعال کردن بخش طبيعت‌گردي اشتغال مناسب در استان‌هاي شمالي فراهم مي‌شود.

مشاور رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در امور طبيعت‌گردي با اشاره به اينکه روند کار در برخي از استان‌ها در حوزه طبيعت‌گردي بسيار روان است، خاطرنشان کرد: طبيعت‌گردي با نگاه علمي، پايداري در بهره‌برداري و صيانت از جنگل‌ها را فراهم مي‌آورد.

وي همچنين گفت:تا پايان سال جاري آثار ملي طبيعي به ثبت رسيده در ليست ملي کشور از 23 اثر به 500 اثر خواهد رسيد .

M/104


انتهای پیام/

کد خبر 1386080271