از تريبون هاي نماز جمعه نبايد براي موضع گيري هاي خاص استفاده شود.


به گزارش ميراث آريا(CHTN)،عضو مجلس خبرگان رهبري و امام جمعه موقت استان تهران در همايش نقش مديريت دراتحاد ملي و انسجام اسلامي در مشهد با بيان اين مطلب افزود:اتحاد ملي و انسجام اسلامي که مقام معظم رهبري امسال را به آن نام ناميده اند ، هم ضرورت و هم استراتژيک است .ضرورت اتحاد ملي به اين جهت است که هرچقدر اين انقلاب پيش مي رود کينه توزي ها هم بيشتر مي شود که در حال حاضر 28 سال از اين انقلاب مي گذرد آنچه پاسخگوي توطئه هاست همان اتحاد ملي است .

\"سيد احمد خاتمي\"افزود:همان طور که پيامبر اسلام نيز در نخستين گام هاي خود در بدو ورود به مدينه مسجد قبا و مسجدالنبي را ساخت که اين گام ها نيز اتحاد ملي بود .

وي با بيان اينکه اگر شکل گيري حکومت ديني نياز به وحدت دارد و پايگاه آن نيز مسجد است تصريح کرد:بنابراين کينه توزي ها اقتضاي توطئه دشمن را دارد و آنچه که کينه توزي را نابود مي کند همين اتحاد ملي و انسجام اسلامي است .

خاتمي با اشاره به اينکه انسجام اسلامي يعني شيعه و سني مثل هم زندگي کنند ،خاطرنشان کرد:بايد به انسجام اسلامي و اتحاد ملي نزديک شد و اين لوازمي و پيامدهاي دارد که دلدادگي ما به دين و اسلام است .

وي اضافه کرد:برگزاري نشست هاي اين چنيني علاوه براينکه گامي ستودني در مسير اتحاد ملي و انسجام اسلامي است در حقيقت بيعت با مقام معظم رهبري هم است و معنايش اين است که روحانيت آرمان هاي مقام معظم رهبري را زمين نخواهد گذاشت .

امام جمعه موقت تهران ادامه داد:اما نقش مديريت مسجد در اتحاد ملي چيست ،در مديريت مسجد ما سه رکن داريم که رکن نخست امام جماعت هستند و رکن دوم هيات امناي مسجد و رکن سوم بسيج است .اگر بخواهد وحدت و اتحاد ملي در جامعه از کانال مسجد شکل گيرد اين سه رکن اساس اش است که البته رکن اصلي امام جماعت است که در اين عرصه بايد تلاش هايي داشته باشد .

وي اضافه کرد:در اين ميان 5 نکته است که مربوط به امام جماعت مسجد است که يکي اينکه امام جماعت بايد ضرورت اتحاد ملي را باور داشته باشد و و بايد تلاش کند که تمام اقشار و گروه هاي داخل نظام به مسجد بيايند و جوان ها مسجد را خانه خود بدانند که اگر اين تلاش انجام شود اتحاد ملي شکل مي گيرد و در غير اين صورت نباد منتظر شکل گرفتن اتحاد ملي بود .

وي ادامه داد:نکته دوم فرهنگ سازي و همان تلاشي است که پيامبر در جهت تحکيم وحدت در اسلام انجام داد و آن تلاش را امام جماعت نيز بايد انجام دهد که اين چيزي نيست که با يک سخنراني تمام شود، زمانبر است و نيار به کار مداوم دارد.


وي سومين وظيفه روحانيت را تلاش عنوان کرد و گفت:وحدت نياز به پاسداري عملي دارد و امام جمعه در حوزه مسجد خود رهبر است و نبايد بگذارد بين مسجدي ها کدورت باشد و بايد تلاش کنند تا کدورت ها برطرف شود.


سيد احمد خاتمي در ادامه خاطرنشان کرد:نکته چهارم براي امام جماعت پرهيز از امور تفرقه آفرين است يعني ورود در دسته جات سياسي در حوزه مسجد، و نبايد امام جماعت در تريبون هاي عمومي از گرايش هاي سياسي دفاع کند و از تريبون هاي نماز جمعه نبايد براي موضع گيري هاي خاص استفاده شود چرا که اين به جامعه آسيب مي رساند .

وي با بيان اينکه بايد در اين طوفان ها و گرداب ها مسجد و منبر و نماز جمعه آسيب نبيندکه اين گردو خاک ها موقتي است ، افزود: اگر در پي آنيد که مسجد نقش خود را در وحدت ملي ايفا کند به شدت بايد پرهيز کنيد از اينکه مسجد وارد مسايل جناحي شود .


وي در ادامه به نکته پنجم در وظايف امام جماعت اشاره کرد و گفت:مطلب پنجم در رابطه با امام جماعت و نقش آن در وحدت ملي سعه صدر است، سعه صدري که حضرت موسي خواست و نعمت خداوند به پيامبر بود.

عضو مجلس خبرگان رهبري در ادامه تاکيد کرد:هيات امناي مسجد نيز در وحدت ملي و انسجام اسلامي نقش دارند و اگر يک تدابيري در مرکز رسيدگي به امور مساجد انديشيده شود که اعضاي هيات امناي دوره اي شوند و جوان ترها نيز در اين هيات هاي امنا حضور داشته باشند جوان ها در کنار مسن ها و هر دو در کنار هم باشند و تجربه مسن ها به جوان ها انتقال پيدا کند و آنها را درمسير هدايت کنيم همان طور که پيامبر هدايت کرد.


وي در ادامه به نقش بسيج در مساجد تاکيد کرد و گفت:آنچه که توطئه ها را خنثي مي کند حضور قوي و ارزشمند اين بسيجيان است منتها بسيج مي تواند هم نقش سازنده در وحدت داشته باشد و هم مخرب که اگر درست عمل نکند نقش آن بسيار مخرب خواهد بود ،بسيجيان باي
د با امام جماعت و هيات امناي ارتباط دوستانه داشته باشند که بسيج مي تواند نقش بسيار تاثير گذرا داشته باشد .

/104


انتهای پیام/

کد خبر 138608124