به گزارش ميراث آريا chtn)) \" ناصر کرمي\" عضو هيات علمي و استاد دانشگاه در همايش مهارت‌هاي تورگرداني ضمن بيان اين مطلب گفت: آموزش جزء زيرساخت‌هاي مهم صنعت گردشگري به حساب ميآايد. ولي در حال حاضر در کشور ما تنها 10در صد از نيروي انساني فعال صنعت گردشگري آموزش ديده‌اند و مابقي آموزش‌هاي غير استانداد ديده‌اند.

وي ادامه داد: يکي از ويژيگي‌هاي مشترک در بين تمام قطب‌هاي فعال دنيا داشتن آثار تاريخي است. در بيشتر دنيا جوامع محلي آمادگي پذيرش گردشگران را دارند و همه آنها آموزش‌هاي لازم را در اين زمينه ديده‌اند ولي در ايران اين جوامع محلي در حال از بين رفتن است.

وي با بيان اين‌که بافت‌هاي تاريخي شهرهايي مانند يزد و اصفهان در حال تخريب‌اند، خاطر نشان کرد: علاوه بر تخريب بافت‌هاي تاريخي، مردم محلي آن مناطق نيز ديگر با مردم شهرهاي کشورهايي ديگر تفاوتي ندارند و تفاوت آنها با مردم ديگر نقاط جهان از ميان رفته است. در اين شرايط، ايران به نقطه‌ غير جذاب براي گردشگران تبديل مي‌شود.


به گفته وي،30 سال ديگر جوامع عشايري از ميان خواهند رفت و جوامع روستايي به اقشاري فقير تبديل مي‌شوند که از نظر بومي و تاريخي، به سايت‌هاي پراکنده‌اي تبديل مي‌شود.


کرمي تاکيد کرد: راهنماي تور بايد درک کند که مشتري براي چه موضوعي هزينه کرده است و حفظ هويت ملي و محلي را نيز مورد نظر قرار دهد تا به کشوري غير جذاب براي گردشگران تبديل نشويم.
102/

انتهای پیام/

کد خبر 1386100438