وي گفت: آرامشي که از طريق هنرهاي سنتي به انسا ن ها منتقل مي شود آرامش ظاهري نيست بلکه آدمي را در فضايي قرار ميدهد که او به منزل اعلا و هدف غايي آفرينش خود نائل مي شود .
وي تاکيد کرد: ايران عزيزمان با تاريخي پر افتخار و گرانبار از هنر و فرهنگ غني سنتي خود منابع سرشاري از اين ودايع الهي را در اختيار دارد که با بازخواني آنها ميتوان راه جديدي پيش روي انسانهاي امروز، براي آينده ايجاد کرد.
اين منتقد و پژوهشگر هنرهاي سنتي خاطر نشان کرد : هنرهاي سنتي بر خلاف هنر غربي زندگي مادي انسان را با سلوک معنوي او در هم مي آميزد و در رفع حوائج مادي، او را با حقيقت هستي نيز و ميدهد آشنا مي کند. از اين رو ما هرگز هنرهايي که صرفاً براي موزهها يا طاقچه و پستوي خانهها يا به اصطلاح غلط امروز وسيله فراغت باشد نداشته ايم. هنر سنتي ارزش و اعتبار خود را به تاييد عالم قدس رسانده و از جانهاي پاک و خالص برآمده و به ما رسيده است.
رجبي افزود: اين اتفاق و برگزاري نمايشگاه و کارگاههاي تخصصي هنرهاي ازياد رفته فرصتي مغتنم و کمياب است براي رجوعي مجدد به هنرهاي اصيل خويش که در اين دوران سرخوردگي و وازدگي راه نويني را براي هنر امروزمان بيابيم و جايگاه استادان و شيوه آموزش معنوي و سير و سلوک باطني و روحاني آنها برما آشکار شود.
اين هنرمند با ذکر اينکه « گنجينه هنرهاي ازياد رفته» قرار نيست صرفاً به تکينک هاي هنري فراموش شده بپردازد بلکه سنتهاي و روشهاي حسنه، آداب معنوي و نظرگاههاي هنرمندان گذشته و سنن هنري آنها نيز بايد به بحث و بررسي شود يادآور شد: اين مجموعه ميتواند (معرفت هنري) هنرمندان امروز را تکامل بخشد، هنرمنداني که در پي يافتن راهي نو و متعالي جدا از همه راههاي طي شده تا امروز هستند.114/
انتهای پیام/