تقدير از هشت پايگاه ميراث‌فرهنگي در فرهنگستان هنر

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، لوح تقدير فرهنگستان هنر به مديران پايگاه‌هاي ميراث‌فرهنگي ميبد، سلطانيه، قزوين، شوشتر، الموت، بيرجند، يزد و توس اهدا شد.

همچنين در اين نشست فرهنگستان هنر لوح تقديري را به سيد مهدي موسوي مدير دفتر پايگاه‌ها به پاس همکاري‌هاي گسترده اين دفتر با فرهنگستان و عبدالمجيد معتمديان کارشناس دفتر پايگاه‌ها و مسوول برگزاري نشست‌هاي تخصصي اهدا کرد.

در ادامه اين مراسم محمد محب‌علي مدير پايگاه ميراث‌فرهنگي سلطانيه با اشاره به وجود جريان زندگي در شهرها و روستاهاي تاريخي ايران گفت: بايد ديدگاه برخي از مسوولان در وزارت مسکن و شهرسازي نسبت به شهرهاي تاريخي تغيير کند. هم‌اکنون برخي از ديدگاه‌ها، نسبت به بافت‌هاي تاريخي مخرب است.

وي با بيان اينکه هر شهري که بافت تاريخي دارد، شهر تاريخي ناميده مي‌شود، افزود: بافت تاريخي بافتي است که بيان دارد اما متأسفانه در دستگاه‌هاي ما ديدگاهي نسبت به نگهداري و حفاظت از بافت تاريخي وجود ندارد.

محب‌علي با بيان اينکه با کمک بخش خصوصي مانند تشکل‌ها و نهادهايي مانند ايکوموس مي‌توان از اين بافت ارزشمند نگهداري کرد، گفت: در بررسي‌هايي که طي چند ماه گذشته انجام داده‌ام متأسفانه از بافت تاريخي تهران چيزي باقي نمانده است. اما هنوز نقطه اميدي روي بافت تاريخي شهرهاي ديگر ايران وجود دارد. آسيب‌شناسي بافت‌هاي تاريخي ضروري است و هرچه سريعتر بايد اين کار صورت بگيرد.

مدير پايگاه ميراث‌فرهنگي سلطانيه با اشاره به اين نکته معماري ايران ديدني است نه شنيدني تصريح کرد: در زمان مديريت بهشتي در سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري طرحي مبني بر بازشناسي فرهنگ ايران بزرگ در حال اجرا شدن بود و حتي سفري به تاجيکستان داشته و در اين سفر تپه‌اي با نام تپه کوروش شناسايي شد.

وي ادامه داد: با وجود آثار بسيار زياد فرهنگ ايران در منطقه، اين طرح در زمان خود اجرا نشد و اميد است که دوباره اين طرح به جريان بيافتد.

محب‌علي با اشاره به بافت تاريخي عودلاجان خاطرنشان کرد: فاجعه‌اي در حال رخ دادن در بافت تاريخي عودلاجان است و در سال‌هاي آينده دولت بايد با هزينه‌هاي زياد ساختمان‌هاي شش يا هفت طبقه را در اين محله تخريب کند. هم‌اکنون ساخت و سازها در اين منطقه نگاه شهرسازي، معماري و خدماتي ندارد.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 138612226