پيام وزير محترم علوم، تحقيقات و فناوري به جشنواره فرش دانشجويان

به گزارش ميراث آريا(chtn)، محمدمهدي زاهدي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در پيامي به جشنواره فرش دانشجويان گفت: خرسندم که مجموعه توانمند آموزش عالي اينک توانسته است در کنار انبوه تلاش‌ها و فعاليت‌هاي علمي و فرهنگي خود، با نگاهي به اصالت و پيشينه فرش دستباف ايراني و با رويکرد علمي، هنري و فرهنگي، بنيانگذار جشنواره‌اي فرهنگي، هنري شود.

زاهدي افزود: فرش ايران نشانه‌اي ماندگار از زيبايي، ظرافت، خلاقيت و زايندگي تمدن ايران است که به خوبي مي‌توان تبلور فرهنگ کهن اين سرزمين را در آن به نظاره نشست. اين يادگار عالمانه و ماندگار پيشينيان هنرمند و فرهيخته ما، ويژگي‌هاي متنوع، پويا و بي بديل از هنر، صنعت و فرهنگ به شمار مي‌رود.

وي فرش ايراني را هنري اصيل و صنعتي فراگير دانست که به ياري دستان هنرمند و پرتوان طراحان، رنگرزان و بافندگان ايراني اعتباري گرانسگ براي اين ديار به ارمغان آورده و افزود: وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به خود مي‌بالد که پس از راه اندازي رشته دانشگاهي فرش، همچنان در برنامه‌ها و فعاليت‌هاي خود به اين هنر_ صنعت ارزشمند به عنوان نقطه اتصال با هويت ملي و اسلامي جوانان ايراني عنايت ويژه دارد.

زاهدي تصريح کرد: فرش دستباف ايراني مبتني بر فناوري سنتي منحصر به فرد است که جايگاه آن در بازارهاي جهاني در معرض خطر است و لازم است با مستندسازي تجربيات گذشته زمينه‌هاي انتقال اين ميراث ارزشمند را به نسل هاي آينده فراهم سازيم. حتي با توسعه و مستندسازي فناوري هاي مربوطه مي توان علاوه بر صدور محصول، زمينه صدور اين فناوري به خارج از کشور را فراهم کرد. از سوي ديگر با پژوهش و به کارگيري فناوري‌هاي نوين نسبت به توسعه اين صنعت و رقابت پذير شدن هر چه بيشتر آن در صحنه بين المللي اهتمام ورزيم.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري ادامه داد: علاوه بر اين با توجه به فرآيند جهاني شدن، حفاظت از حقوق مالکيت فکري مربوط به طرح ها و نقوش فرش دستباف ايراني نيز از اهميت ويژه اي برخوردار است. مرکز پژوهش فرش ايران و مرکز رشد واحدهاي فناور در دانشگاه کاشان فعاليت‌هايي را در اين زمينه آغاز کرده اند که بايد با گسترش اينگونه فعاليت‌ها و اطلاع رساني و ارائه دستاوردهاي حاصله در نمايشگاه‌ها و فن بازارها انشا الله شاهد نوآوري و شکوفايي هر چه بيشتر اين صنعت در عرصه داخلي و بين‌المللي باشيم.

وي گفت: توجه به فرهنگ غني اسلامي، ايراني و پرداختن به شاخص‌هاي اصيل فرهنگي و ملي يکي از راه‌هاي پيشگيري از وابستگي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي و جشنواره فرهنگي، هنري فرش نيز توانسته است ضمن درگير ساختن فکر و ذهن دانشجويان کشور با بنيان‌هاي استوار فرهنگ و تمدن ميهن اسلامي، بستر مناسبي براي خلاقيت‌ها و آفرينش‌هاي علمي، ادبي و هنري در نيل به آرمان دانشگاه تمدن ساز، تمدن نوين اسلامي _ ايراني شود.

وي در پايان با تشکر از گرد آمدن هنرمندان، پژوهشگران، دانشجويان و برگزيدگان اين جشنواره که در شهر و دانشگاه کاشان از ديرباز نام آن با فرش گره خورده ، از همه تلاش‌گران و برگزيدگان جشنواره به ويژه دفتر فرهنگي وزارت، انجمن فرش ايران، دانشگاه کاشان و ديگر نهادهاي که با حمايت از اين رويداد برجسته همت گماشته‌اند سپاس‌گذاري کرد./111




انتهای پیام/

کد خبر 1387020517