وي افزود: هماکنون 1057 بقعه متبرکه از سوي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در فهرست آثار ملي کشور ثبت شده و جمعآوري اطلاعات اين بقاع بسيار ضروري بود.
به گفته صابري، در اين کتاب نشاني دقيق هر بقعه، راه دسترسي به آن، تعيين مسافت با مرکز استان يا شهرستان، شناسنامه فرد مدفونشده در بقعه، نسبنامه و شجرهنامه فرد و مشخص کردن نسبت فرد با امامان معصوم، تاريخ و کيفيت رحلت و شهادت فرد مدفونشده، تعيين دوره تاريخي فرد، قدمت بناي بقعه، وضعيت معماري، هنري و تزييني بنا، ارائه خدمات براي زائران و نمايش عکسها از جمله اطلاعات گنجانده شده در اين کتاب است.
دبير ستاد ويژه بقاع متبرکه و اماکن مذهبي سازمان ميراثفرهنگي اظهار داشت: اين کتاب با همکاري سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و مرکز دايرةالمعارف بقاع متبرکه استان قم تدوين و گردآوري ميشود.
وي خاطرنشان کرد: اين کتاب از پروژههاي سال جاري ستاد است و احتمالاً شش تا نه ماه آينده کار تدوين آن به اتمام رسيده و آماده چاپ ميشود.
شوراي جهاني بناها و محوطههاي تاريخي سال 2008 را سال ميراث ديني و اماکن مقدس ناميده و اعضاي خود را به فعاليت در اين زمينه فراخوانده است.
ايران به دليل پيشينه تاريخي، موقعيت جغرافيايي و همچنين يکتاپرست بودن ايرانيان در طول زمان، داراي محوطهها و آثار تاريخي بسياري است که جنبه مقدس دارند که از آن ميان ميتوان به کوهها، درختان، رودخانهها و ديگر سرزمينهاي مقدس اين کهن مرز و بوم اشاره کرد.
خاطرنشان ميشود عليرضا قلينژاد مدير کل حفاظت از بافتهاي تاريخي کشور و دبير همايش روز جهاني محوطهها و يادمانهاي فرهنگي، ايران را شايسته کسب عنوان \"ايران، سرزمين مقدس\" دانسته است.
115/
انتهای پیام/