وي با بيان اينکه قرار است اين تالار با تنديس 60 تن از مشاهير و بزرگان ادب ايران گشايش يابد، افزود: تاکنون تنديسهاي ابوالقاسم فردوسي، ابن سينا، مولوي، رازي، سعدي، حافظ، شهريار، خواجه نصير، رودکي، ستارخان و اميرکبير، بنان و شجريان، پورياي ولي و تختي، فردوسي، سياوش، کاوه آهنگر، آرش کمانگير، رستم و اسفنديار و زال و سيمرغ، جنگ تحميلي، جنگ آريو برزن با اسکندر مقدوني و جنگ شاپور اول با قيصر دوم ساخته شده است.
به گفته موحد فرد تاکنون ايران نمايشگاهي دائمي که به اين منظور در يونسکو برپا شده باشد، نداشته و قطعاً اين کار زمينهاي براي آشنايي دنيا با مشاهير، اسطورهها و ادباي سرزمين پهناور ايران است.
دبير کل بنياد فردوسي با بيان اينکه تمامي اين تنديسها توسط اسفنديار ايمان زاده، هنرمند تنديسساز و مسوول کارگروه تنديس مفاخر ايراني در بنياد فردوسي ساخته شده است، اظهار داشت: سال جاري سال بينالمللي زبانهاست و به همين منظور بنياد اقدامات گستردهاي را در زمينه جايگاه رودکي به مناسبت هزار و صد و پنجاهمين سال رودکي و فردوسي به عنوان بزرگان ادب پارسي انجام داده است.
وي ادامه داد: انجام تحقيقات موسيقايي در آثار اين دو شاعر، راهاندازي تالار مشاهير، نامگذاري سال جهاني فردوسي و تنظيم سند سال جهاني فردوسي از جمله اين اقدامات است.
به گفته دبير کل بنياد فردوسي با توجه به آنکه سال آينده (2009 ميلادي) سال پايان سرايش شاهنامه است، نامگذاري سال فردوسي قطعاً تأثير زيادي در مجامع بينالمللي خواهد گذاشت و اميدوارم که با پذيرش اين پيشنهاد از سوي يونسکو، شاهد اجراي برنامههاي گستردهاي براي بزرگداشت اين شاعر حماسهسرا در سال آينده باشيم.
115/
انتهای پیام/