جايگاه سفال براي مردم و مسئولان مشخص نيست

حميده تطهيري مقدم در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)،‌ با بيان اين مطلب افزود :برداشت مردم و مسئولان از اين رشته و اينکه توليد آن به کمک دست و بدون استفاده از صنعت چه جايگاه فرهنگي دارد، ‌از معضلاتي است که هنوز سعي در حل آن نکرده‌ايم.

وي با اشاره به اينکه در حال حاضر نيازمند اعتبار بيشتري براي فرهنگ سازي جايگاه و استفاده از سفال در سطح کشور هستيم،‌ بيان داشت: تجهيز موزه‌هاي زنده توليد سفال و معرفي آگاهانه مراحل و نحوه توليد اين محصولات ضرورت امروز سفال منطقه آذربايجان است.

مدير انجمن دوستداران سفال آذربايجان ادامه داد: امروز ما در توليد سفال،‌ نيازمند روش‌هايي براي به دست آوردن ارزانتر مواد اوليه هستيم امکاني که در حال حاضر به دليل مشکل راه‌ها و دوري فواصل براي هنرمندان گران تمام مي‌شود.

تطهيري مقدم با بيان اينکه سفالي که در اين منطقه توليد مي‌شود بسيار پر کار و هزينه بر است،‌ گفت: به طبع با هزينه‌هاي زيادي که در توليد آن صرف مي‌شود، ‌کالاي تمام شده گران و در نهايت ميزان فروش آن پايين مي‌آيد.

وي ورود صنعت به عرصه توليد بسياري از محصولات صنايع دستي چون سفال را از عوامل دوري اين توليدات از جلوه هنري‌شان دانست و افزود: بخشي از تلاش‌هاي انجمن دوستداران سفال و سراميک به حمايت از توليد سنتي اين آثار براي آشنايي هر چه بيشتر مخاطبان و حفظ ارزش‌هاي بومي آن است.

مدير انجمن دوستداران سفال آذربايجان خاطر نشان کرد: توليد سنتي اين توليدات غير از اينکه به حفظ و احياي اين رشته هنري کمک مي‌کند تأثير زيادي نيز در حفظ آرامش و روحيه مناسب براي توليدکنندگان دارد.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 138704067