وي تاکيد کرد: اين پژوهش توسط کارشناسان پژوهشگر علوم اجتماعي با حمايت و نظارت سازمان ميراث فرهنگي به انجام رسيده است. حسينيه اعظم زنجان در جنوبيترين بخش بافت تاريخي شهر زنجان در محله اي معروف به همين نام قرار دارد و در گذشته مشرف به دروازه جنوبي شهر قديم معروف به دروازه قلتوق بوده است.
وي اشاره کرد: اين مراسم از رويدادهاي مهم مذهبي فرهنگي هر ساله استان زنجان است وبه عنوان يکي از کانونهاي دسته عزاداري در ماه محرم، اين استان را در سطح ملي مورد توجه قرار داده و بيانگر ميزان ارادت و اخلاص مردم زنجان به سالار شهيدان و واقعه کربلاست.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري زنجان ادامه داد: از جمله ويژگيهاي منحصر به فرد مراسم اين حسينيه، شرکت بيش از يکصد هزار نفراز عزاداران حسيني در آن است. هر ساله از اول تا سيزدهم محرم مراسم عزاداري اين حسينيه در زنجان برگزار مي شود و مهمترين و با عظمت ترين روز برگزاري آن هشتم محرم و شب تاسوعاست.
وي در ادامه افزود: اين سنت ديرينه از يادگارهاي مربوط به دوران تشيع علوي است و تا به حال نيز به رغم فراز و نشيب هاي بسيار به حيات خود ادامه داده و امروزه به صورت هرچه باشکوه تر ضمن حفاظت از اصول واقعي آن مراحل رشد ، بالندگي و اثر گذاري خود را طي مي کند.
انتهای پیام/