آموزش رشته‌هاي در حال منسوخ شدن در کاشان موفق نبود

هنرمند شعرباف کاشاني در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: از مدت‌ها پيش مرکز اموزش رشته‌هاي صنايع دستي و هنرهاي سنتي در شهرستان کاشان تأسيس شده است.

محمد بينوا با اشاره به اينکه اين مرکز با چهارده رشته هنرهاي سنتي فعاليت خود را آغاز کرده بود، اظهار داشت: رشته‌هايي چون زري بافي، مخمل بافي، زيلو بافي و شعربافي به عنوان رشته‌هاي در خطر مورد توجه اين مرکز قرار گرفتند.

وي ادامه داد: تا به حال تعداد مراجعان براي شرکت در اين دوره‌هاي آموزشي بسيار کم بوده است و اين رويکرد تنها مورد توجه دانشجويان رشته‌هاي مرتبط با هنرهاي سنتي و صنايع دستي براي انجام کار‌هاي تحقيقاتي‌شان قرار گرفت.

اين هنرمند کاشاني تصريح کرد: با توجه به در حال منسوخ بودن تعدادي از رشته‌هاي بومي شهرستان کاشان اميدوار بوديم با تأسيس اين مرکز گامي مؤثر در نجات اين رشته‌هاي هنري برداشته شود که متأسفانه اين اتفاق نيفتاد.

بينوا با بيان اينکه در حال حاضر هنرمند جوان فعال در قسمت‌هاي تخصصي توليد محصولاتي چون شعربافي وجود ندارد، افزود: صنعتگران حاضر در بخش‌هاي مختلف توليد شعر بافي در کاشان از رده سني 50 سال به بال برخوردار هستند.

وي با تأکيد بر اينکه گفته مي شود تا 30 سال گذشته بيش از 3 هزار دستگاه شعربافي در کاشان وجود داشته است، افزود: به طور نسبي مي توان گفت ‌اين تعداد در حال حاضر به 60 تا 70 دستگاه کاهش يافته است.

اين صنعتگر صنايع دستي افزود: آنچه نياز امروز رشته‌اي چون شعر بافي است تعريف کاربردي جديد براي اين رشته هنري و بيان خلاقيت در بخش‌هاي مختلف اين کار است که بيش از پيش حمايت مسئولان را مي طلبد./111

انتهای پیام/

کد خبر 138706059