وي با اشاره به اينکه توليد کنندگان اين بخش به صورت سفارشي کار ميکنند، اظهار داشت: ايرانيان مقيم کشورهاي خارجي بيشترين خريداران توليدات مليله زنجان هستند.
اين هنرمند زنجاني تصريح کرد: قيمت تمام شده اين محصولات به دليل استفاده از مواد اوليه گرانقيمت و طول مدت زماني توليد اين محصولات سبب شده است که در داخل مردم کشش کمتري نسبت به آنها وجود داشته باشد.
حکيميان ادامه داد: تا سال قبل مشتريان و گردشگران خارجي نيز علاقه زيادي نسبت به اين محصولات نشان مي دادند که با کاهش تعداد اين افراد در کشورمان، بازار فروش براي آنها نيز از دست رفت.
وي با بيان اينکه در حال حاضر تعداد هنرمندان مليله کار زنجاني کمتر از 10 نفر است، افزود: در حال حاضر کمتر کسي به مليله کاري به عنوان يک شغل اصلي نگاه ميکند و به دليل کاهش فروش، هنرجويان کمتري به صورت جدي به آن ميپردازند.
اين صنعتگر صنايع دستي افزود: کاهش چشمگير هنرمندان اين بخش گواه آن است که تا 15 سال آينده هنر مليله کاري در زنجان براي هميشه از بين خواهد رفت.
حکيميان با تأکيد بر اينکه مليلهاي که در استان زنجان توليد ميشود امکان توليد در هيچ استان ديگري را ندارد، گفت: وارد شدن مس به اين صنعت به جاي نقره و استفاده از طرحهايي که ظرافت چنداني را ندارند، نشان ميدهد که با از ميان رفتن مليله کاري زنجان، يکي از اصيلترين توليدات کشورمان به فراموشي سپرده شده است.
وي خاطر نشان کرد: براي توليداتي چون مليله نميتوان توليد انبوه داشت ضمن اينکه پر هزينه بودن بودن توليد اين محصولات سبب کشش توليد کنندگان اين بخش به فعاليتهايي غير از اين کار شده است./111
انتهای پیام/