مطالعه و باز خواني وقف‌نامه بزرگترين قنات تاريخي زنجان

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان زنجان پرستو قاسمي اندرود،کارشناس متون و کتيبه‌هاي اسلامي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان گفت:در سال 1288 هجري قمري در زنجان قحطي و خشکسالي رخ داد و به سال مجاعه نيز معروف شد و بر اثر آن عده زيادي از مردم به لحاظ کمبود آب و آلودگي‌هاي پيش آمده به ويژه وبا تلف شدند.

وي اضافه کرد: مردم از حاج عبدالحسين تاجر زنجاني که از ثروتمندان و بانيان خير شهري بود تقاضاي چاره انديشي کردند و او دستور حفر قنات سرچشمه با تقبل هزينه آن را داد و در سال 1294 هجري قمري اين قنات را وقف کرد.

به گفته اين کارشناس متون و کتيبه هاي اسلامي، اين وقف نامه با مرکب مشکي بر روي کاغذ کاهي به طول 43 و عرض 33 سانتي متر با خط شکسته نستعليق و در سال اودئيل (گاو ) در 36 سطر تنظيم شده است.

قاسمي خاطر نشان کرد:حاج عبدالحسين تاجر زنجاني از بزرگان خاندان خطيبي در شهر زنجان است که از ديگر کارهاي خير او آب انبار عبدالحسين در شهر زنجان است.وي در سال 1300 هجري قمري پس از 85 سال عمر پر برکت دعوت حق را لبيک گفت و در قبرستان قديمي شهر زنجان به خواب ابدي فرو رفت .

اين وقف نامه بر اساس رونوشت آن توسط يکي از نوادگان حاج عبدالحسين در اختيار سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان قرار گرفته است./106

انتهای پیام/

کد خبر 1387081713