از ديگر اقدامات انجام شده در اين بنا به طور مختصر مي توان به تعميرات اساسي پشت بام، دوخت و دوز شکاف هاي هشتگير، اجراي مجدد سنگ هاي ازاره بنا ، بند کشي ديوارها، آجرکاري نماي ساختمان با استفاده از آجر سنتي ، گچ کاري و نازک کاري در محل هاي مورد نياز و برچيدن کف فرش موجود و اجراي مجدد آن پس از خاکبرداري به عمق 50 سانتي متر ، تسطيح ، اجراي کانال و تاسيسات اشاره کرد.
خانه تاريخي سوخکيان ازبناهاي تاريخي ارزشمند دوره قاجاريه در شهرستان داراب است. اين بنا که در حال حاضر کاربري مسکوني تجاري دارد ، استفاده مسکوني داشته و به صورت دو طبقه ساخته شده است.
خانه سوخکيان داراب به سبک ديگر بناهاي اين دوره داراي فضاي اندروني و بيروني بوده و داراي سه بخش ساختمان و حياط اصلي، اندروني و بيروني و بخش الحاقي است.همچنين مطبخ و حمام قديمي که در شرق حياط قرار دارد و طبقه اول که سرايدار خانه بوده است از ديگر فضاهاي اين بناي تاريخي مي باشد.
در بخش ديگري از ضلع شمالي نيز محلي جهت داد و ستد کالا و انبار هاي نگهداري کالا و ابزار آلات وزن کشي کالا (قپان) به جا مانده است.
ورودي اين بخش در ضلع شمالي واقع شده است و ورودي ديگر در ضلع جنوبي قرار دارد که به حياط ساختمان اصلي منتهي ميشود.
از تزئينات اين بناي تاريخي که بر ارزش آن افزوده است مي توان به گچ بري ها و نقاشي هاي متنوع و منحصر به فرد در سقف ها و نماي ساختمان ، تزئينات آجر کاري، استفاده از کاشي با طرح و رنگ هاي متفاوت و زيبا در ازاره بنا و همچنين مزين نمودن ستونها به گچ بري هاي زيبا اشاره کرد./106
انتهای پیام/