وي ادامه داد: پرونده 6 رشته صنايعدستي با تکميل شدن در سطح استان، براي قرار گرفتن در فهرست ملي ثبت ميراث ناملموس، به واحد ثبت آثار معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي ارسال شده است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي اين استان با اشاره به اينکه روش و تکنيک توليد اين رشتهها در قالب پروندههايي به اين واحد فرستاده شد، اظهار داشت: اين پروندهها در رشتههاي چلنگري، کفشدوزي سنتي، سفيد گري، مسگري، آجيده دوزي و چاقو سازي به مرور زمان تکميل شده بود.
جعفرپور تصريح کرد: اين آثار پس از بررسي در واحد ثبت آثار اين معاونت، براي بررسي نهايي و قرار گرفتن در فهرست ناملموس صنايعدستي به اداره کل ثبت آثار طبيعي، تاريخي و فرهنگي فرستاده شده است.
وي با بيان اينکه معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي قصد دارد آثار منقول صنايعدستي را نيز که از قدمت تاريخي برخوردار و نيازمند حمايت بيشتري است، به عنوان ثبت در فهرست منقول صنايعدستي، حفظ کند، گفت: پرونده 14 اثر براي ثبت در اين بخش به واحد ثبت آثار معاونت کل ارسال شده است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي همدان در ادامه اظهار داشت: اين آثار مربوط به دوران قاجاريه و پهلوي است که در حال حاضر در اختيار يک مجموعهدار استاني است.
احمد جعفرپور با تأکيد بر اينکه معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي استان همدان براي حفظ و ثبت اين آثار در فهرست ملي اقدام به ارسال پرونده آنها کرده است، افزود: ارزش مادي اين آثار در کنار ارزش معنوي و فرهنگيشان براي استان همدان بسيار بالا است.
وي خاطرنشان کرد: 6 اثر دوران قاجاريه را يک اثر پتهدوزي، يک سنگ با ارزش عقيق و چهار انگشتر عقيق تشکيل ميدهند و تمامي آثار مربوط به دوران پهلوي نيز نازک کاري چوب هستند که از ارزش بالايي برخوردار هستند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي استان همدان يادآور شد: به طور حتم ثبت اين دست آثار ضمن حفاظت از آنها، امکان پيگيري در صورت خروج از کشور را بسيار راحتتر ميکند.111/
انتهای پیام/