بنابراين گزارش اين آثار که به طور حتم بايد در اختيار مجموعه داران خصوصي، بقاع متبرکه و اشخاص حقيقي باشد، حداقل بايد قدمت تاريخي تا پايان دوره پهلوي را دارا باشند.
معاون اداره کل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي با بيان اين مطلب گفت: ثبت آثار منقول صنايعدستي، مراحل ثبت ميراث ناملموس صنايعدستي را پشت سر ميگذارند.
آرش بهادري ادامه داد: از زمان ارسال دستورالعمل معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي استانها در حال جمعآوري اطلاعات آثار و شناسايي آنها هستند.
وي با اشاره به اينکه استانها بعد از شناسايي آثار و تهيه شناسنامهاي از آنها در شوراي استاني خود به بررسي آنها ميپردازند، اظهار داشت: در مرحله بعد و پس از تأييد، پروندهاي از اين آثار تهيه ميشود و در نهايت بار ديگر پروندهها نيز در شوراي استان مورد ارزيابي قرار ميگيرند.
معاون اداره کل توسعه و ترويج تصريح کرد: پروندههايي که در شوراي استاني، نهايي ميشوند به واحد ثبت آثار اداره کل توسعه و ترويج فرستاده ميشوند و در اين مرحله کارشناسان اين واحد نسبت به رفع مشکلات موجود در پروندهها اقدام ميکنند.
بهادري با بيان اينکه آثار براي ثبت در فهرست منقول صنايعدستي بايد از ويژگيهايي برخوردار باشند، گفت: طبق دستورالعمل موجود 13 مورد ويژگي براي اين آثار در نظر گرفته شده که در صورت برخورداري از يکي از اين ويژگيها، امکان ثبت آنها وجود دارد.
وي در ادامه اظهار داشت: نادر بودن آثار در يک دوره زماني، برخورداري از عمر قدمت يک صد ساله، مورد احترام بودن از سوي مردم و برخورداري از ويژگيهاي خاص هنري از جمله ويژگيهاي اثار مورد پذيرش خواهد بود.
آرش بهادري افزود: همچنين آثاري که مربوط به باورها و نگرشهاي ديني، آييني و اساطيري باشند و يا به عنوان سند، مدرک مکتوب و مصور فرهنگي، تاريخي و هنري به حساب بيايند، نير امکان ثبت در اين فهرست را دارند.
معاون اداره کل توسعه و ترويج هنرهاي سنتي خاطرنشان کرد: در حال حاضر در ميان استانهاي سراسر کشور، استان همدان 13 پرونده را به واحد ثبت آثار اين معاونت ارسال کرده ضمن اينکه استان زنجان نيز 30 اثر را شناسايي کرده و در حال تکميل اطلاعات آنها است./111
انتهای پیام/