وي با اشاره به اينکه در 9 ماهه نخست سال جاري گليم و گبه استان همدان توسط يکي از توليدکنندگان و صادرکنندگان اين محصولات از مقصد تهران به ساير کشورها صادر ميشد، اظهار داشت: کشورهاي کويت، روسيه و آلمان وارد کننده اصلي اين محصولات در اين مدت بودند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي اين استان ادامه داد: در دي ماه سال جاري براي نخستين بار امکان صادرات اين محصول با وجود کم بودن مقدار اين صادرات، از گمرک استان همدان فراهم شد.
جعفرپور با بيان اينکه با مقايسه ميزان صادرات رسمي و غير رسمي گليم استان تفاوت زيادي از نظر حجم و ارزش دلاري اين توليدات شاهد خواهيم بود، گفت: مجموع صادرات غيررسمي گليم و گبه استان معادل 10 هزار دلار است و اين در حالي است که ارزش دلاري صادرات رسمي گليم استان برابر با يک هزار و 78 دلار است.
وي تصريح کرد: صادرات رسمي گليم دستباف همدان از مقصد اين استان به کشور انگلستان انجام شده است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي استان همدان با تأکيد بر اينکه گليم استان همدان يکي از رشتههاي بسيار فعال استان در ميان صنعتگران صنايعدستي است، افزود: گليم بافي استان همدان از نظر تعداد کارگاههاي فعال و شاغلان اين رشته در رتبه سوم صنايعدستي استان است.
احمد جعفر پوردر ادامه اظهار داشت: بيش از يک هزار و 200 نفر از فعالان صنايعدستي استان همدان، در بخش گليم بافي اين استان فعاليت ميکنند ضمن اينکه يک هزار و 219 نفر کارگاه گليم بافي در سطح استان همدان فعال هستند.
وي خاطرنشان کرد: کارگاههاي گليم بافي استان در شهرستانهاي همدان، ملاير، نهاوند، تويسرکان، کبودرآهنگ، اسد آباد، بهار و رزن فعاليت ميکنند و اين در حالي است که بيشترين کارگاههاي اين توليدات در شهرستان نهاوند واقع شده است./111
انتهای پیام/