علت گل‌آلود بودن چشمه‌ تامين کننده آب مشخص شد

عبدالوهاب موسوي نسب،مدير پايگاه پژوهشي باغ هاي تاريخي عباس آباد بهشهر و سرپرست هيات کاوش باستان شناسي در اين مجموعه تاريخي با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:اين پژوهش ها از سال 79 آغاز شده و تا سال جاري 9 فصل کاوش در مجموعه تاريخي عباس آباد بهشهر انجام شده است.

وي افزود:پژوهش در حوض هاي موجود در محوطه ايستگاه توزيع آب دوره صفوي که در 600 متري باغ اصلي قرار گرفته است و همچنين حوض موجود در باغ اصلي صورت گرفته است.

موسوي نسب گفت:بر اساس همين پژوهش ها چنين نتيجه گيري مي شود که آب خروجي چشمه تامين کننده مجموعه تاريخي عباس آباد در مواقع بارندگي گل‌آلود مي‌شود و اين مهم به اين معنا است که سفره زيرزميني چشمه مذکور کوچک بوده است.

مدير پايگاه پژوهشي باغ هاي تاريخي عباس آباد بهشهر و سرپرست هيات کاوش باستان شناسي در اين مجموعه تاريخي اضافه کرد:همچنين بر اساس ساختار زمين شناسي محور سفره تا دهانه‌ خروجي آب چشمه به صورت لوله اي طبيعي بوده است که به علت شکستگي اين محور در مواقع بارندگي شديد آب هاي سطح الارضي به سفره زيرزميني فوق نفوذ کرده و به علت کوچک بودن آن آب گل‌آلود مي‌شود.

وي گفت:بر اساس وضعيت معماري هاي شکل گرفته در مجموعه تاريخي عباس آباد به خصوص در حوزه معماري هاي آبي مانند حوض ها و کانال‌هاي آب رساني تابع شرايط محيط بوده و معماري مجموعه کاملا از محيط تاثير پذيرفته و به ساخت سازه اقدام شده است.

موسوي نسب افزود: به عنوان مثال مي توان به استفاده از تکنيک سرريز آب در حوض ها به حوض هاي پايين دست اشاره کرد و با توجه به سطوح شيب‌دار مناسب از لوله هاي سفالي براي انتقال آب از يک حوض به حوض‌هاي پايين‌تر استفاده نشده است./117



انتهای پیام/

کد خبر 1388020624