اسفنديار رحيم مشايي درادامه خاطرنشان کرد:اين راه، يکي ازبهترين و موثرترين راهها براي تضمين حفاظت و صيانت ازميراث تاريخي است که بايد به صورت مستمردريک جامعه برقرار باشد درغير اين صورت غفلت از آن حتي دريک دوره کوتاه مدت، خسارت هاي فرارواني برجاي خواهد گذاشت.
وي با اشاره به اين که در دوره هاي مختلفي به دليل مديريت هاي نالايق و ناشايست ،برخي بنا به دلائل مختلف فرصت هاي تحميلي پيدا کردندو اين مهم محقق نشد اظهار داشت:امروز بعد ازيک دوره کاري در يک دولت، اگر ازمن بپرسند مهم ترين کاري که در اين دوره اتفاق افتاده و تو خوشنود هستي چيست، ازهيچ پروژه اي نام نمي برم ولي اعلام ميکنم دراين دوره به نوبه خود،ميراث اين سرزمين، ارزش گذارتر،حساس تر وبا مسئوليت پذيرتر حفاظت و صيانت شده است .
معاون رئيس جمهور با بيان اين که امروزقدمي براي ارزش گذاري برداشته شده تصريح کرد:اين امر، نشانه خودآگاهي و فردايي به يقين روشن تراز امروز است و آفتاب آينده نيز بسياردرخشان ترازامروزخواهد بود. چراکه امروز کار ارزشمندي صورت ميگيرد زيرا ازتمام کساني که درعرصه حفاظت و صيانت ازميراث فرهنگي ارزشمند کشورتلاش کرده اند تقديرمي شود که اين در نوع خود ازويژگي هاي جامعه انساني است.
به گفته اين مقام مسئول درسازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري؛ اگر وجوه برتري هاي انسان را برشمريم يکي ازجلوه هاي ارزشمند همين ارزش کذاري است به دليل دستاوردهاي گران سنگي که انسان انجام داده است چراکه اگر نظام ارزش گذاري درحوزه حيات انساني نبود ميراث نيزمفهومي نداشت وبازاگر اين شاخص زندگي جامعه انساني نبود جامعه اي تکرارگرا و درجازني بيش نداشتيم.
رحيم مشايي اضافه کرد:پس همه رشد وتعالي انسان محصول همين خصوصيات ذاتي اوست که براساس ارزش گذاري ،حال امروز،فردا و پس فرداي خود را برنامه ريزي مي کند،ازسويي ديگرارزش گذاري هاي تاريخي، ارزش گذاري هاي اصيلي هستند البته بازگشت به گذشته، في نفسه امري ممدوح نيست زيرا قرآن بازگشت به گذشته را نفي مي کند اگرچه ،تفسير افق هاي رتبه هاي برتردرماندگاري آنهاست.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري با اشاره به اين که ميراث ممدوح است به اين مفهوم که ازگذشته فکرتي و فضيليتي مورد پسند و آگاهانه ازاقشار جامعه را ارائه مي کند بيان داشت: با اين وجه بازگشت به گذشته قطعاً ممدوح و به امري لازم و ضروري و واجب بدل مي شود البته ما حق نداريم امري تجربه شده را مجدداً تجربه کنيم زيرامنطقي نيست پس اگرامري مثبت است تجربه مجدد آن فضيلتي نداردزيرا بايد ازآن استفاده کرد و اگر آن امر منفي باشد تجربه آن نيزخلاف است.
وي معناي پايبندي به ارزش ها و سنت ها را دستاويزي به شاخصه هاي بلند علم و ادب وفضيلت برشمرد و تصريح کرد:هنگامي که به ميراث نگاه مي کنيم مي بينيم ميراث ارزشمند اين سرزمين تاريخي که درجهان هم ماندگار وارزشمند شناخته شده ، نسل درنسل با احترام به نسل هاي بعدي منتقل شده است ،پس ميراث تاريخي به معناي بازگشت به گذشته و پشت کردن به قله هاي جديد نيست بلکه دستاويزي است که مي تواند راه گشا بوده و ترديد ها رابخشکاند.
مشايي با بيان اين که ملت ايران درگذشته ،فاصله بسيار زياد علمي با دنياي پيشرفته داشت اما با پيروزي انقلاب اسلامي به سنت ها وارزشهاي خود بازگشت تاکيد کرد:با نگاه به گذشته خود به اين نتيجه ميرسيم که انقلاب ايران مانند انقلاب هاي دنيا درصدد تجولي بنيادين بوده است و امروز اگر به گدشته هاي خود آفرين واحسنت مي گوييم به اين دليل است که امروز رستم را در سرزمين خود جستجو مي کينم بنابراين انسان با نياز به حماسه ومجاهده ،رستم را مي سازد يا قهرمان مي پرورد ويا اگرموفق نشود درذهن خود مي سازد واين ضرورت زندگي بشري است .
معاون رئيس جمهوردرپايان گفت:عدالت سنگ زيرين آسياي زندگي انساني است زيرا،بدون عدالت اتفاق مهمي درجامعه رخ نمي دهد وعدالت فرصت هاي شکوفايي را براي آحاد زندگي بشري ايجاد مي کند يعني معادلات را طوري تنظيم مي کند که فرصت ها را براي شکوفايي انسان فراهم مي کند پس عدالت فرصت سازي است ./118
انتهای پیام/