بدون پشتوانه \"پژوهش\" موفقيتي در اهداف مورد نظر حاصل نمي شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي دکتر مهدي موسوي در نخستين هم انديشي پايگاه پژوهشي شمال شرق کشور گفت: عرصه اجرا و پژوهش بايکديگر عجين شده اند و در هيچ کار اجرايي بدون کار پژوهشي و علمي دقيق نمي توان موفقيتي در دستيابي به اهداف کسب کرد.

وي با اشاره به اينکه ادغام هاي انجام شده در سازمان ميراث فرهنگي طي چند سال اخير موجب بروز نقاط ضعف در شاکله پژوهشي اين سازمان شد،اظهار داشت: اما خوشبختانه با شروع به فعاليت پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري درصدد رفع اين نقيصه هستيم.

اين مسئول با بيان اينکه راه اندازي پنج پايگاه منطقه اي پژوهشي در کشور در دستور کار قرار گرفته است، گفت: تا کنون دو پايگاه شمال کشور شامل استانهاي اردبيل، گيلان، مازندران و گلستان و نيز پايگاه پژوهشي شرق کشور شامل استانهاي سه گانه خراسان فعاليت خود را آغاز کرده اند.

موسوي اظهار داشت: انتظار مي رود فعاليت اين دو پايگاه پژوهشي در کشور نه تنها توجيه علمي بهره برداري از ساير پايگاه هاي منطقه اي را فراهم آورد بلکه خلاء هاي موجود در عرصه پژوهشي استانهاي مشمول را نيز پر کند و موجب ارائه عملکردي به مراتب مطلوب تر از گذشته را فراهم آورد.

وي گفت: اين پايگاه ها در کشور رابط ميان استانها با سازمان هستند و همکاري با آنها امري ضروري براي روساي سازمان ها در استانها محسوب مي شود.

موسوي با اشاره به فعاليت هشت پژوهشکده تخصصي در سازمان ميراث فرهنگي، گفت: اين پژوهشکده ها شامل پژوهشکده باستانشناسي، حفاظت و مرمت اشياء تاريخي، بناهاي و بافت هاي تاريخي، گردشگري، هنرهاي سنتي و صنايع دستي، مردم شناسي، فرهنگ و تمدن و زبانشناسي مي شود.

وي با اشاره به ظرفيت ها و پتانسيل هاي موجود در کشور به لحاظ فرهنگي، تاريخي و باستاني اظهار داشت: با توجه به اين قابلت ها پيشنهاد تبديل ايران به مرکز منطقه اي ميراث معنوي خاورميانه و غرب آسيا را به سازمان يونسکو ارائه کرده ايم.

رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور افزود: خوشبختانه موافقت هاي اوليه در اين زمينه صورت گرفته است.

وي تاکيد کرد: موفقيت کامل در اين زمينه به عهده پايگاه پژوهشي شرق کشور است تا با تحقيق و پژوهش هاي قوي و علمي در صدد اثبات جايگاه رفيع تاريخي و فرهنگي اين بخش از کشور برآيد.

او در خاتمه تاکيد کرد: تحقيق و پژوهش را بايد زيرساخت و زيربناي برنامه ريزي ها قرار دهيم.

رييس پايگاه پژوهشي شمال شرق کشور نيز ضمن رو نمايي کتابي در خصوص طرح هاي پژوهشي استان هاي خراسان در سالهاي گذشته در اين نشست با اشاره به ضرورت حضور افراد اساتيد و پژوهشگران در اين پايگاه گفت: خلاء پژوهشي در کشور در انجام امور مختلف و در حوزه هاي مختلف کاملا ملموس است .

جواد هروي اظهار داشت: برقراري رابطه اي نزديک ميان سازمان ميراث فرهنگي و محافل عملي و پژوهشي يکي از مهمترين وظايف اين پايگاه است.

وي تاکيد کرد: کليه علاقمندان و پژوهشگران مي توانند به منظور فعاليت در اين رابطه علاقمندي خود را اعلام دارند.

محسن لشگري رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي نيز در اين مراسم با اشاره به نقش موثر پژوهش در برنامه ريزي دقيق در ارائه خدمت به مردم گفت: لازم است آمار و ارقام از سوي ما اعلام و پژوهشگران با بررسي کارشناسانه و تحقيق چگونگي ارائه خدمت مطلوب را اعلام دارند./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388031162