آثار اتحاديه‌ها و تعاوني‌هاي صنايع‌دستي همدان نظارت مي‌شود

بهجت عباسي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: به دنبال ارسال دستورالعملي از سوي اداره کل توسعه وترويج بر مبناي نظارت بر توليد آثار صنايع‌دستي و جلوگيري از عرضه و فروش آن‌ها به عنوان اثر اصلي اين اقدام صورت گرفته است.

وي با اشاره به اينکه ارسال دستورالعمل مذکور به دنبال تصويب ماده واحده 566 مکرر به کتاب قانون مجازات اسلامي مصوب 1375 در مجلس شوراي اسلامي انجام شده است.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي اين استان تصريح کرد: اين لايحه در تاريخ 12 شهريور ماه سال 87 در کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي مطرح شد و با توجه به گزارش کميته فرهنگ و گردشگري و دفاعيات لازم، کليات لايحه با اکثريت آراي اين کميسيون به تصويب رسيد.

عباسي با بيان اينکه جزييات لايحه در جلسات سال گذشته و امسال در کارگروه فرهنگ وگردشگري کميسيون فرهنگي مورد بحث و بررسي قرار گرفت، گفت: در نهايت گزارش کارگروه مذکور در جلسه 8 ارديبهشت ماه سال جاري مطرح و با حضور نمايندگان مرکز پژوهش‌هاي مجلس و سازمان متبوع با اصلاحاتي به تصويب رسيد.

وي در ادامه اظهار داشت: در جلسه علني مجلس شوراي اسلامي در تاريخ 24 خردادماه امسال کليات اين لايحه و در تاريخ 26 همين ماه، ماده واحده و تبصره‌هاي آن‌ تصويب شد.

اين مقام مسئول افزود: بر اساس اين قانون جديد هرگونه مشابه و نمونه سازي از آثار تاريخي و فرهنگي صنايع‌‌دستي با هدف تقلب در کنار 91 تا شش ماه حبس با جزاي نقدي معادل نصف ارزش اثر اصلي با اخذ نظر کارشناس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري روبرو خواهد شد.

بهجت عباسي خاطرنشان کرد: در همين راستا دستور العمل ارسالي معاونت هنرهاي سنتي براي اتحاديه‌ها، تعاوني‌ها و توليدکنندگان صنايع‌دستي استان ارسال شد.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي همدان ياد آور شد: در گام اول هنرمندان موظف به درج نام هنري خود بر روي آثار توليده شده، هستند تا هر گونه شبهه‌اي در خصوص توليد آثار تقلبي رفع شود./111

انتهای پیام/

کد خبر 138806039