به گفته وي، ديدن بازار بزرگ تبريز با دالان ها و طاق هاي متعدد و متحدالشکل، همچنين کليساي سنت استپانوس که بنايي بي نظير در ميان دشت هاي فراخ و کوههاي بلند است، بيسار تعجب برانگيز و قابل تحسين است.
اين بانوي سوئيسي انگيزه سفر خود به ايران را مطالعه کتابي عنوان کرد که 70 سال پيش توسط دو بانوي سوئيسي و در نتيجه سفر با پاي پياده به ايران نوشته شده است.
او گفت: اين دو گردشگر، 70 سال پيش به ايران آمده و مسير مورد بازديد خود را به کمال و دقت تمام شرح داده اند و از مناظر و بناها عکس گرفته اند و من تصميم گرفتم يک بار ديگر دقيقا همان مسير را طي کنم و آنچه ديده ام را به شکل کتابي تهيه کنم تا آيندگان بتوانند با مقايسه اين دو کتاب به تفاوت هاي ايجاد شده در اين کشور زيبا و تاريخي پي ببرند.
وي که آرشيتکت و معلم است ، در مورد تفاوت هايي که تا امروز شاهد آنها بوده گفت: مناظر طبيعي تا حد زيادي به آنچه در کتاب بود شباهت داشت. اما بناهاي تاريخي بسيار زيباتر و با شکوه تر شده اند و خرابي هاي زلزله و آسيب هاي طبيعي و انساني بر آنها با مرمت هاي صورت گرفته کاهش يافته است.
گرو، ايران امروز را زيبا و رو به رشد توصيف نمود و افزود: مطمئن هستم اگر کسي 70 سال بعد با در دست داشتن کتابي که حاصل سفر من است به ايران بيايد، شکوه و زيبايي غيرقابل وصفي را تجربه خواهد کرد که حاصل ذوق و قريحه و فرهنگ و تمدن و تاريخ ايرانيان است.
اين بانوي جهانگرد پس از ديدار از استان آذربايجان شرقي، استانهاي ديگر کشور را نيز مورد بازديد قرار خواهد داد تا بتواند اطلاعاتي موجود در کتاب را با آنچه در ايران امروز مي بيند، تطبيق دهد و سفرنامه کامل و جامعي در اين باره بنويسد./106
انتهای پیام/