بهکزارش میراثآریا، محمد جهانشاهی پنجشنبه در سمینار روز جهانی کوهستان با عنوان «کوهستان، میراث ماندگار ما» در رشت بیان کرد: در ۲۱ استان کشور بیش از ۲۳۰ کانون بحران فرسایش خاک وجود دارد که دلایل اصلی آن خشکسالی و دستاندازی به طبیعت است.
دبیر کمیته ملی طبیعتگردی، با بیان اینکه طبیعت کشور نیازمند گامهای اساسی در رفع چالشهایی متعدد در حوزههای مختلف است، اظهار کرد: هر ساله یک میلیون هکتار به مناطق بیابانی کشور اضافه میشود که این موضوع بسیار غم انگیز است.
او با اشاره به وضعیت آلودگی هوای پایتخت در چند روز اخیر گفت: بخشی از چالشهای طبیعت در جهان اگر چه مربوط به تغییرات اقلیمی است؛ اما بخش دیگر آن به ما برمیگردد.
جهانشاهی ادامه داد: ۲۱ استان کشور درگیر بیابانزایی است، اما کانونهای فرسایش خاک گیلان نیز بعنوان یکی از پرآبترین استانهای کشور به ۱۵ کانون رسیده است.
دبیر کمیته طبیعتگردی اعلام کرد: ۶۰ هزار منطقه روستایی در کشور وجود دارد که بیش ۳۰ هزار مورد آنها امروز خالی از سکنه است و موج مهاجرت از مناطق روستایی به شهری به سرعت در حال افزایش است.
او گفت: متاسفانه به دلیل شرایطی که بر پهنه سرزمینی ما حاکم است، سالی ۸۰۰ هزار نفر به استانهای شمالی کشور کوچ میکنند و در زمان حاضر پهنه شمال کشور یکی از پرکششترین مناطق کشور برای مهاجرت است.
جهانشاهی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه موضوع طبیعتگردی در کشور با مشکل آموزش مواجه است، ضمن تاکید بر آگاهیبخشی در حوزههای متعدد گفت: کوهنوردان واقعی برخلاف طبیعتگردنماها و کوهنوردنماها طلاییترین طبیعتگردان دنیا و کشور محسوب میشوند.
دبیر کمیته ملی طبیعتگردی، ضمن قدردانی از هیئت کوهنوردی گیلان در طراحی مسیرهای سبز کوهستان، گفت: تلاش میشود این اقدام در استان های کشور اشاعه داده شود.
همایش روز جهانی کوهستان با همکاری کمیته تحقیق و توسعه گردشگری، هیئت کوهنوردی گیلان و موسسه گردشگران پایدار در پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما