صنايع‌دستي کشور را از بيگانگان بي نياز مي‌کند

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، نماينده زابل و زهک در مجلس شوراي اسلامي ضمن بيان اين مطلب در رابطه با موقعيت جغرافيايي اين منطقه اظهار داشت: شهرستان زابل در جنوب شرقي ايران و شمال استان سيستان و بلوچستان از شمال و شمال شرق با استان خراسان جنوبي، از جنوب با شهرستان زهک و زاهدان و از غرب با کوير لوت هم مرز است.

عباسعلي نورا با اشاره به تنوع و تعدد هنرهاي سنتي زابل و زهک تصريح کرد: در طول تاريخ مردم منطقه ما با توليد انواع صنايع‌دستي مانند گليم، فرش، سياه چادر، قاليچه، سوزندوزي، سفالگري و تور بافي خود را از هر گونه کمکي بي نياز مي‌کردند ولي متأسفانه در حال حاضر تمام اين هنرها فراموش شده و درحال منسوخ شدن هستند.

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي سوزندوزي و خمک دوزي را تنها هنرهاي بجا مانده از هنرهاي سنتي زابل و زهک خواند و تصريح کرد: اين هنرها در دوخت بالشت، متکي و جانماز کاربرد دارند و اگر توجيه اقتصادي داشته باشند مي توانند براي جوانان اشتغالزا باشند.

نماينده زابل و زهک بافت انواع کرباس در روستاهاي اين شهرها را يکي ديگر هنرهاي با سابقه اين منطقه که منسوخ شده است دانست و افزود : بافت کرباس آنقدر در منطقه ما متداول بود که هر روستا کرباس مخصوص خودش را داشت و از آن انواع محصولات مانند دستار يا عمامه تهيه مي‌شد.

وي تهيه انواع محصولات چرمي و پشمي با پشم و چرم آهو، گاو و گوسفند را از ديگر صنايع‌‌دستي مخصوص منطقه خواند و يادآور شد: تنوع و تعدد اين محصولات ما را نه تنها از وابستگي به ديگران بي نياز مي‌کرد بلکه فرهنگمان کمتر در معرض تهاجم فرهنگي بود .

نورا همسايگي با افغان‌ها و حضور آن‌ها در منطقه را يکي از عوامل فروپاشي فرهنگي در زابل عنوان کرد و يادآور شد: حضور افغان‌ها باعث يک فروپاشي فرهنگي در منطقه ما شد به طوري که حتي ما استقلال هنري خود را نيز از دست داديم .

اين نماينده هنر را جزئي از خون مردم زابل ناميد و اظهار داشت: تا کنون کارهاي زيادي در رابطه با توسعه اقتصادي منطقه ما انجام شده ولي موفق نبوده چرا که با فرهنگ ما هماهنگي نداشته در صورتي که توجه به صنايع‌دستي و توسعه آن‌ها مي تواند بيشترين تاثير را در اقتصاد منطقه بگذارد./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388061140