لزوم دخالت افکار عمومي در حفظ آثار تاريخي

به گزارش ميراث آريا(chtn) مديرپايگاه برج‌هاي تاريخي مازندران در نشست مشترک تعدادي از مديران پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي با مديرکل امور پايگاه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي با بيان اين مطلب افزود:پيش از تشکيل سازمان ميراث فرهنگي، حفظ و حراست از تمامي آثار تاريخي به ويژه بناهاي مذهبي توسط مردم انجام مي‌شد اما از زماني که دولت اين مسئوليت را برعهده گرفت مردم کنار گذاشته شدند.

سعيد سليماني در ادامه خاطرنشان کرد: تا زماني که افکار عمومي مردم را نيز براي حفظ آثار تاريخي بکار نبريم توجه به هر نوع قانون و اعتبار بي نتيجه خواهد بود.

وي اضافه کرد:با اين شرايط ميراث فرهنگي بايد يکه و تنها به طور دائم هزينه کرده و منتظر ورود گردشگري باشد درحالي که اين بناهاي تاريخي صدها سال به دليل افکار و عقايد مردم سرپا ايستاده‌اند.

به گفته سليماني؛ پس از ادغام صنايع دستي به سازمان ميراث فرهنگي يک سري مسئوليت‌ها به سازمان ميراث فرهنگي اضافه شد و اين در حالي است که مسئله پژوهش دچار وقفه کوتاهي شد.

وي بيان داشت:پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي هم‌چون قايق نجاتي براي پژوهش‌گراني هستند که مي‌خواهند در اين زمينه تخصصي‌تر فعاليت کنند.

سليماني ادامه داد:در اين راستا ارتباط با دانشگاه‌ها، تشکل‌هاي مردمي، مراجع و نهادهاي مرتبط به اين آثار تاريخي يکي از وظايف مهم پايگاه‌ها به شمار مي‌رود.

مدير پايگاه بافت تاريخي شهر بيرجند نيز فاصله بسيار زياد بافت تاريخي شهر بيرجند از مرکز کشور و بسياري از مرکز استان ها را يکي از مشکلات اين پايگاه اعلام کرد و بيان داشت:اين بعد مسافت سبب تحمل هزينه‌هاي بسيار براي تأمين مصالح و نيروهاي ماهر اجرايي شده که لازم است در اعتبارات ملي بخشي را براي اين منظور در نظر گرفته تا بتوانيم اين کمبودها را جبران کنيم.

به گفته محمدعلي جنتي‌فر؛ هم‌اکنون گزارش ثبت بافت تاريخي بيرجند به دو شکل محلي و بافت کامل تهيه شده اما هنوز هيچ اقدامي براي ثبت آن صورت نگرفته است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388072036