نگاه به گردشگري در نگاه يک

به گزارش ميراث آريا(chtn)حميد بقايي حفاظت و احياي ميراث فرهنگي،ثبت آثار تاريخي و افزايش جذب گردشگران را از جمله برنامه هاي سازمان درحوزه ميراث فرهنگي و گردشگري ذکر کرد.

بقايي گفت:درحوزه صنايع دستي نيز درمرحله اول تجارت و بازرگاني و درمرحله دوم توليد و آموزش صنايع دستي دنبال مي شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري درپاسخ به سئوالي چالش هاي موجود براي حفاظت از ميراث فرهنگي را تشريح کرد.

بقايي با بيان اينکه تعداد محوطه هاي تاريخي کشور زياد است، افزود:27 هزار اثر ثبت شده درکشور وجود دارد که حفاظت از اين آثار و محوطه ها حدود 80 هزار نيروي انساني را طلب مي کند که اين امر امکان پذير نيست.

وي افزود:براي جبران اين موضوع درسازمان کارهاي کارشناسي متعدد انجام و بنا شده که از ظرفيت ساير بخش‌ها و فعاليت‌هاي مردمي براي حفاظت از ميراث فرهنگي استفاده کنيم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري از انعقاد تفاهم نامه اي با بسيج براي حفاظت از آثار تاريخي درآينده خبر داد و افزود:حفاظت از آثار تاريخي با همکاري همه مردم و دستگاه ها ميسر خواهد بود.

بقايي از کاهش حفاري‌هاي غير مجازخبرداد وتصريح کرد:درطول سال‌هاي گذشته پرسنل يگان حفاظت به دو برابر افزايش يافته و بسياري از محوطه ها فنس کشي شده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري درپاسخ به سئوالي پيرامون ارزش اشيايي که ديپلمات آرژانتيني قصد خروج آنها را از کشور داشته است، گفت:ارزش ريالي اين آثار زياد است اما به دليل بحث هاي حقوقي از بيان رقم آن معذور هستيم.

وي درپاسخ به سئوالي پيرامون اينکه اين اشياء چند تن بوده است افزود:واحد ارزش گذاري آثار تاريخي تن نيست، آثار تاريخي گندم نيست که با تن وزن شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري با اشاره به پيگيري‌هاي انجام شده درباره اقدام ديپلمات آرژانتيني گفت:سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري دراين باره شکايتي را تنظيم کرده و پيگيري اين موضوع به عهده وزارت امور خارجه است.

بقايي افزود:خواسته ما اين است که مشخص شود اين فرد اين اشيا را به چه طريقي به دست آورده است و از اين طريق باندهاي قاچاق شناسايي خواهند شد.

وي با اشاره به خروج اشياي تاريخي از کشور گفت:يکي از مشکلات موجود اين است که تاريخ حفاري بسياري از اشياي تاريخي مشخص نيست و ممکن است برخي آثار مربوط به 50 سال قبل باشند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري با اشاره به همکاري‌هاي مشترک با موزه بريتانيا و تهديد به قطع اين همکاري‌ها افزود:قطع اين همکاري‌ها بيشتر به زيان آنها خواهد بود.

بقايي درپاسخ به سئوالي پيرامون آخرين وضعيت الواح هخامنشي با تشريح روند طي شده در طول ساليان گذشته تصريح کرد:به لحاظ حقوقي نمي توان الواح را توقيف کرد اما به لحاظ سياسي تحت فشار هستند.

بقايي دربخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده براي توسعه گردشگري کشور گفت:در آخرين اجلاسي که سازمان جهاني جهانگردي داشت اعلام شد که تنها توريسم ايران و چين از بحران اقتصادي جهاني تاثير نپذيرفته و افزايش يافته است.

وي با اشاره به شرکت ايران درنمايشگاه هاي بين المللي گردشگري تصريح کرد: اين نمايشگاه ها در واقع بازار جهاني گردشگري است و در آنها آژانس هاي ايراني بسته هاي سفر خود را عرضه مي کنند.

بقايي با اشاره به پخش تيزرهاي تبليغاتي ايران از شبکه هاي جهاني تصريح کرد:طبق بررسي‌هايي که ما داشتيم بسياري از گردشگران از طريق پخش اين تيزرها با جاذبه هاي گردشگري ايران آشنا شده و ايران را براي سفر انتخاب مي کنند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري با اشاره به اقدامات انجام شده براي توسعه زير ساخت‌هاي گردشگري کشور گفت:يکي از اين برنامه ها احداث 100 هتل بوده است، در برخي از مناطق نيز که سرمايه گذاران بخش خصوصي علاقمند به سرمايه گذاري نبوده اند شرکت توسعه گردشگري اقدام کرده است.

بقايي در پاسخ به سئوال گزارشگر جوان نگاه يک، مبني بر اينکه ايران را دريک جمله چگونه معرفي مي کنيد، گفت:من درهمه نشست ها و ديدارهاي خارجي نيز اعلام کرده ام که ايران مهد تمدن بشري است و چهار کشور ايران،هند،مصر و چين درتمدن بشري اصلي ترين نقش را داشته اند.

وي درپاسخ به اين سئوال که رئيس قبلي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري چه ميراثي براي رئيس جديد برجاي گذاشته است افزود:پاسخ به اين سئوال در زمان کوتاه سخت است،اما مختصر بگويم که ميراث فرهنگي در دوره مشايي از سايه به آفتاب آمد./105

انتهای پیام/

کد خبر 1388080359