بررسي مواد پاکسازي براي حفاظت محوطه‌ها

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، ماراو لاکي در نشست مربوط به هفته پژوهش که در سالن اجتماعات پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي برگزار شد، افزود:پاکسازي لايه‌هاي سياه و گرد و خاک از اهميت بسزايي برخوردار است البته در هنگام پاکسازي بايد به شکلي بسيار ضعيف بخشي از اين لايه‌ها را حفظ کنيم.

وي به بر نداشتن پتينه از روي اثر تاکيد کرد و گفت: پاکسازي بايد به شکلي انجام شود که ابتدا آلودگي‌ها و لکه‌هاي سياه حذف شود زيرا موضوع زيباشناسي اثر نيز بايد در نظر گرفته شود.

وي با اشاره به اقدامات مرمتي بر روي آثار مرمرين با استفاده از ليزر مادون قرمز اظهار داشت: با توجه به تاثير دي‌اکسيد گوگرد بر روي اثر و لايه گچي لايه ياد شده را برداشت کرديم.

به گفته اين کارشناس ارشد مرمت در محوطه اکروپوليس با استفاده از ترکيب دو طول موج ليزر مادون قرمز و ماوراي بنفش ، لايه هاي سياه سطح اثر بدون هيچ گونه آسيبي برداشت شدند.

ماراو لاکي به استفاده ريز ذره‌ها در روش‌هاي پاکسازي اشاره کرد و گفت: جلوگيري از تنفس سنگ و برنداشتن لايه‌هاي رطوبتي عامل اصلي آزار دهنده و فرساينده اثر است بنابر اين با استفاده از کامبوزيت و پليمرهاي غير عالي مرمت انواع مرمرهاي تاريخي يونان را انجام داديم

اين کارشناس محوطه آکروپوليس يونان اضافه کرد: در حقيقت اين روش مقاومت سطح در برابر آب باران و ديگر عوامل آسيب رسان را در پي دارد.

وي ادامه داد: محصولات ضد آب مانند لايه ضد آب باعث محافظت موادي مانند بتون، سنگ و مرمر در برابرآاثار فرسايشي مي شود.

ماراو لاکي در پايان تاکيد کرد: در مرمت اثر بايد از موادي استفاده کنيم که منجر به تحکيم سطح اثر از نظر استحکام و پيوند بين ذرات شود./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388092919