وي افزود: اين حمام 140 ساله در طول ساليان بهره گيري و سالهاي اخير به دليل موقعيت مکاني و رطوبت موجود در محل آسيب هاي فراواني را متحمل شد و در نهايت به جهت حفظ اين اثر تاريخي برجسته، بنا توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي مرمت و بازسازي شد.
دبير کارگروه ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي در باره مشخصات فني اين حمام گفت: حمام نوبر دو بخشِ اصلي، سربينه و گرمخانه، دارد. سربينۀ حمام فضايي وسيع با قاعدۀ هشتضلعي است که در بخش مياني آن، طاق بنديشده و بر هشت ستون سنگي قرار گرفته است. همچنين حوضي هشتگوش در ميانۀ اين بخش قرار دارد و سکوهايي بر گرداگرد آن قرار دارند.
به گفته وي ميان در اين حمام، که قاعدهاي مستطيلشکل دارد، با تغيير زاويه از سربينه به گرمخانه مرتبط ميشود و گرمخانه نيز فضايي با قاعدۀ مربع و چهار ستون هشتوجهي دارد که بر گرداگرد آن، ديگر فضاهاي گرمخانه قرار گرفته اند و به سبب تصرفات و تغييرات انجام گرفته، شکل اصلي آنها به درستي مشخص نيست.
محمدي، طاق و گنبد بزرگ گرمخانه، طاق و گنبد با ستون و سرستونهاي سنگي مقرنس کاري شده سربينه واجراي کاربندي و ترکيب آجر و کاشي و پوشش معقلي مناسب حمام و کتيبه هاي مصور زيباي ورودي را از ديگر جاذبه هاي اين حمام تاريخي بر شمرد که پس از واگذاري به بخش خصوصي، به سفره خانه سنتي تبديل شده است.
بناي حمام تاريخي نوبر تبريز با قدمت دوره قاجار، که داراي حدود 700 مترمربع زير بنا مي باشد، در آذرماه سال 1378 با شماره 2512 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده و مشمول قوانين حمايتي در مورد ابنيه تاريخي ثبتي است./106
انتهای پیام/