رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با اشاره به خدمات ارزنده استاد قابچي و خانواده هنرپرور ايشان، تصريح کرد:تربيت دهها شاگرد برجسته که امروز هر کدام به مربي ارزشمندي در هنر ايران زمين در زمينه سفال تبديل شده اند، از جمله خدمات اين استاد برجسته به هنر و فرهنگ کشورمان است.
محمدي، هنر نقاشي روي سفال و استفاده از لعاب آبي لاجوردي و لعاب بي رنگ را از ديگر ويژگي هاي کار استاد قابچي برشمرد و ابراز اميدواري کرد اين استاد کهنه کار سفالگر هر چه زودتر رخت عافيت پوشيده و به جمع گرم و مشتاق هنرجويان و هنردوستان شهرمان بازگردد.
وي افزود: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي از هيچ کمکي در جهت بهبود وضعيت استاد قابچي و رفاه حال خانواده ايشان کوتاهي نخواهد کرد و تمام توان خود را براي طي اين مرحله زندگي استاد قابچي به کار خواهد گرفت.
رئيس شوراي فني صنايع دستي آذربايجان شرقي همچنين در گفتگو با پزشکان و متخصصان معالج استاد عباس قابچي از روند بهبودي ايشان مطلع گرديد و خواستار توجه جدي به وضعيت سلامت ايشان گرديد.
گفتني است کارگاه سفالگري برادران قابچي از معدود کارگاههاي سنتي سفالگري منطقه است ، که از سال 1327 در محله سرخاب تبريز فعاليت خود را آغاز کرده است.
توليدات اين کارگاه عبارتند از ظروف سفالين کاربردي از جنس خاک سفيد (کائولن منطقه زنوز مرند) که با پوشش لعاب فيروزه و يا لعاب ترانسپارانت بيرنگ و توسط چرخ سفالگري ساخته و پرداخته ميشوند.
کليه مراحل ساخت سفال اعم از تهيه خاک، گل و لعاب و همچنين ساخت و پخت و لعابزني، شخصاً توسط برادران قابچي انجام ميپذيرد.
استاد عباس و برادر مرحومشان احمد قابچي اين هنر را از پدر خود استاد محمد قابچي در زنوز فرا گرفته اند و بطور کلي اساتيدي که همزمان يا قبل از برادران قابچي در زمينه اين نوع سفال در شهر زنوز فعاليت داشته اند در نموداري با استفاده از اطلاعات مندرج در پژوهش خانم فريده تطهيري مقدم، معرفي شده اند.
در ضمن ذکر اين نکته ضروري است استاد محمود که احتمالا قديميترين استادکار زنوز بوده از روستاي بينيس شبستر به زنوز رفته است./106
انتهای پیام/