محمود نجاتي در ادامه خاطر نشان کرد: اين طرح روشهايي چون المان گذاري افقي و عمودي را در ديوارههاي اين بناي تاريخي ارائه مي کند.
وي با بيان اين که روش هاي يادشده در مسجد پيامبر از لحاظ مراحل اجرايي نزديک 80 درصد انجام شده افزود: 20 درصد باقيمانده پس از تغييرات مديريتي متوقف شد.
وي با اشاره به روش استفاده شده براي بهسازي لرزهاي مسجد پيامبر براساس روند کاري درون المانهاي ديوار و سقفها بيان داشت: براي المانهاي افقي از مش و سليس ساخته شده از الياف خرما اما براي المانهاي عمودي طرح بهسازي براساس طنابهاي ژئوگيريد استفاده شد.
به گفته اين دکتري مهندسي زلزله عمران؛ طبق راهبرد و روش بهسازي مسجد پيامبر، بهسازي اتاق مجاور مسجد پيامبر نيز انجام اما تمامي المانهاي کششي آن از الياف خرما ساخته شد.
نجاتي با بيان اين که پروژه بهسازي تکيه ارگ تاريخي بم شامل چهارفاز شمال و جنوب، شرق و غرب است اظهار داشت:هم اکنون بهسازي شمال تکيه ارگ تاريخي بم به پايان رسيده و 90 درصد جبهه غربي آن نيز انجام شده است.
وي با اشاره به استفاده از المان هاي طنابي ژئوگيريد درجبهه غربي و المان هاي سيليس درجبهه شمالي تکيه ارگ يادآورشد: در حال حاضرجبهه جنوب و شرقي تکيه ارگ تاريخي بم نيزدرحال انجام است. /119
انتهای پیام/