سرمايه‌گذاري در صنايع دستي راهي براي حل مشکل اشتغال

به گزارش ميراث آريا(chtn)،در ادامه سومين سفر استاني هيات دولت به استان ايلام،نخبگان اين استان با رئيس جمهور ديدار داشتند که مدير کارگاه توليدي صنايع دستي و گليم بافي (کارآفرين برتر دومين جشنواره کارآفرينان شاهد و ايثارگر درسال88) در اين جلسه حضور داشت و به ايراد سخنراني پرداخت.

صغري حيدري گفت:ايلام، آغازين سرزميني است که نام و اعتبار خود را از کهن‌ترين تمدن‌هاي ايران زمين برگرفته است.دروازه عتبات عاليات خواستگاه مردماني است که ورق ورق تاريخ ديرپاي ايران را تجربه کرده‌اند.

وي خاطرنشان کرد:صنايع دستي يکي از گسترده‌ترين صنايع محسوب شده و به يقين اين هنر صنعت در آينده نزديک با سرعتي بيش از گذشته و امروز گسترده خواهد شد.

مدير کارگاه توليدي صنايع دستي و گليم بافي ايلام تصريح کرد:ترديدي نيست که همه کشورهاي جهان در رقابتي تنگاتنگ در پي بهره گيري از مزاياي اقتصادي , اجتماعي , فرهنگي به ويژه دريافت سهم بيشتري از درآمد و بالابردن سطح اشتغال ناشي از بهينه سازي اين هنر صنعت درکشور متبوع خود هستند.

حيدري ادامه داد:استان ايلام جاي گرفته در دل زاگرس ، فروزان از تمدن ديرپايي است که همگان به آن فخر مي ورزند ، ايلامي که ميهمانانش ، مهرورزيش را به نيکي ياد مي کنند و اما هنرمندانش که زاييده اين ديار هستند دستانشان آفريننده زيبايي هايي است که به حق 30 رشته فعال صنايع دستي و بويژه گليم نقش برجسته ايلاميان گل سرسبد زندگي مردمان اين ديار را بايد دانست .

وي با بيان اينکه هنرصنعت‌هايي که امروزه به دست تواناي بافندگان ايلامي به ويژه زنان مهربان و پرتلاش بافته مي شود در نوع خود بي‌نظير و بي همتاست،گفت:
زندگي عشيره‌اي و سنتي و پرورش دام براي تامين معيشت زندگي مردم منطقه ايلام از قديم الايام تاکنون موجبات توليد مواد اوليه صنايع دستي و رونق آن را فراهم آورده است. آنان مواد اوليه را در زمان اوقات فراغت و با بهره‌گيري از افراد علاقه‌مند در روستاها و شهرها تامين و در کارگاه هاي توليدي خانگي و يا کارگاهي متمرکز مورد استفاده قرار مي‌دهند.

به گفته اين کارآفرين برتر؛در ميان عشاير ايلامي و کارگاه‌هاي توليدي شهري و روستايي و حتي در خانه‌ها ، رشته‌هاي صنايع دستي متنوعي رواج يافته است که اگر حمايت ها و تسهيلات لازم از طرف دولتمردان در اختيار آنان قرار گيرد بي شک ورود به اصطلاح صنايع دستي خارجي به اين ديار کهن کم رونق خواهد شد.

حيدري در ادامه به ارائه پيشنهاداتي در راستاي حل مشکلات صنايع دستي، رونق صنايع دستي و اشتغالزايي بيش از پيش پرداخت و گفت:براي استفاده کامل از نيروي انساني در روستاها و نيروي انساني فعال بيکار در شهرها، بهترين کار سرمايه گذاري در رشته هاي صنايع دستي است، چرا که اين گونه فعاليت‌ها از ديرباز منبع درآمد مهمي در استانها بوده و در حال حاضر نيز عده زيادي به آن اشتغال دارند و از سوي ديگر صنايع دستي از نظر توسعه اقتصادي با وضع و موقعيت استان ما انطباق دارد و در تمام نقاط استان مردم با آن آشنا مي باشند بنابراين ارائه تسهيلات قرض الحسنه با بازپرداخت طولاني مدت در فعال ساختن نيروي انساني بيکار در بخش کارگاه هاي توليدي خانگي و يا کارگاهي متمرکز مثمرثمر خواهد شد.

وي افزود:با توجه به اينکه اقتصاد عشاير و کوچ نشينان بر اساس پرورش دام استوار است که در جنب آن کشاورزي و صنايع دستي هم ديده مي‌شود پيشنهاد اعطاي مجوز و تسهيلات جهت تأسيس کارگاه‌هاي ريسندگي نخ ، رنگرزي سنتي و شيميايي ، کارگاه‌هاي فراوري چرم و پوست به منظور پشتيباني بافندگان و هنرمندان صنايع دستي و جلوگيري از خروج مواد اوليه از استان که نتيجه آن اشتغالزايي خواهد بود.

مدير کارگاه توليدي صنايع دستي ايلام گفت:به علت عدم توانايي مالي هنرمندان صنايع دستي استان متأسفانه توليدکنندگان و صادرکنندگان اين حوزه در نمايشگاه‌هاي ملي و بين المللي فعاليت چشمگير و حضور موثر نداشته اند که نتيجه آن عدم بازاريابي مناسب و ناشناخته ماندن محصولات صنايع دستي در بازار فروش شده است لذا جهت حضور فعال صنعتگران در نمايشگاه‌هاي فوق حمايت هاي لازم از سوي دولت به انحاي گوناگون صورت گيرد.

حيدري يادآور شد: به منظور پشتيباني همه جانبه از هنرمندان شرکت هاي \"مادرتخصصي\" صنايع دستي با رويکرد توليدي و توسعه اي در استان ايلام راه اندازي شود.

وي گفت:ايجاد ثبات شغلي براي هنرمندان و صنعتگران با حمايت هاي دولت از طريق سهولت در بيمه ، قانونمند شدن دستمزد و قراردادهاي شغلي هنرمندان در کارگاههاي توليدي از ديگر موارد است.

حيدري در پايان از برنامه‌ها و سياست‌هاي دولت به ويژه سازمان ميراث فرهنگي کشور در حوزه هنرهاي سنتي و صنايع دستي قدرداني کرد./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389031254