نمايشگاهي از ناگفته‌هاي هنر و تمدن اروميه از زبان موزه ملي

به گزارش روابط عمومي موزه ملي ايران؛ رئيس موزه ملي ايران در توضيح اين مطلب گفت: بخشي از اين آثار متعلق به لايه‌هايي از تپه‌هاي حسنلو، هفتَوان تپه، کُردلَر تپه و دين‌خواه تپه متعلق به هزاره‌ دوم پيش از ميلاد شامل ظروف سفالين است و بخش ديگر آثار متعلق به لايه‌ چهار \"ب\" از تپه حسنلو است.

آزاده اردکاني افزود: بيش از هفت هزار اثر باستاني در حسنلو شامل طيف وسيعي از لوازم خانگي، تسليحات،‌ جواهرآلات، کاشي‌هاي ديواري تزييني، ظروف فلزي و سفالي، يراق اسب، مهر و اثر مهر و غيره شناسايي شده است.

وي يادآور شد: در ساخت يافته‌هاي نامبرده از سفال (گاه لعابدار)، مفرغ،‌ طلا، نقره، آهن، استخوان، شيشه، چوب، و آبي مصري(خميري به رنگ آبي لاجورد) بکار برده شده است.

به گفته اين مقام مسئول؛ چندين هزاره مهره از جنس صدف، سنگ، آبي مصري و کهربا نيز در ميان يافته‌ها وجود دارد. قطعات بي‌شمار عاج که به سبک‌ها و شيوه‌هاي متنوعي ساخته و پرداخته شده‌اند.

رئيس موزه ملي ايران ادامه داد: از اين مجموعه‌ عظيم، تعدادي از اشياء از جنس زر، سيم، عاج، آبي‌ مصري، آهن، مفرغ، چوب، سفال و استخوان در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته شده‌اند.

وي به مهمترين اين آثار يعني جام زرين حسنلو اشاره کرد که در ميان آثار بدست آمده از هزاره نخست پيش از ميلاد حوزه‌ شمال غرب ايران، گنجي بي‌بديل با حدود سه هزار سال قدمت است.

وي در پايان تاکيد کرد: افزون بر اشياي متعلق به تپه حسنلو، از هزاره اول پيش از ميلاد يکي از آجرهاي لعابدار منقوش کشف شده از معماري‌هاي محوطه باستاني قالايچي بوکان و لوح گلي نوشته‌داري به خط ميخي و زبان اورارتويي از تمدن اورارتوها مکشوفه از محوطه‌باستاني بسطام نيز زينت بخش اين نمايشگاه است. /118

انتهای پیام/

کد خبر 138904287