وي با اشاره به نام اين همايش، ياد شهيدان «ملک محمدي» ، «محمد راثي» و «عبدالله شهرياري» را که مقاومت ارزشمندي در کنار پل فلزي شهرستان جلفا به عنوان يکي از مبادي اصلي ورود متفقين به ايران، در مقابل قواي مجهز روسيه داشتند را گرامي داشت و ابراز اميدواري نمود با تهيه پرونده هاي مربوط به اين حادثه تاريخي و ارائه اين پرونده ها به سازمان ملل، چهره واقعي کشورهاي اشغالگر را معرفي نموده و درخواست غرامت و عذرخواهي رسمي از سوي اين کشورها بنمايد.
محمدي افزود: حداقل نتيجه انعکاس اين اسناد در سطح بينالمللي بيان و انعکاس ظلم ستيزي ملت ايران به جهانيان است.
به گفته وي، در بمباران اشغالگران يکي از مساجد تاريخي تبريز به نام مسجد حضرت فاطمه (س) تخريب شد که يکي از هزاران سند حمله و خسارات مادي و معنوي آنان است و در حال حاضر با بودجه 2 ميليارد ريالي در حال بازسازي است.
دبير کارگروه ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي در مورد مقبره اولين شهداي مقابله با روسيه در زمان جنگ جهاني دوم گفت: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به مناسبت رشادتهاي اين عزيزان بناي يادبودي را در حال احداث دارد که در سالجاري به بهرهبرداري خواهد رسيد.
گزارش روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در خاتمه مي افزايد: همايش آذربايجان نماد مقاومت همزمان با سوم شهريور، سالروز ورود متفقين به کشور در شهر تبريز به عنوان مرکز يکي از استانهاي اصلي مورد يورش متجاوزان در زمان جنگ جهاني دوم برگزار شد./106
انتهای پیام/