وي با بيان اينکه توسعه اين گونه نشستها در سطح وزرا و کارشناسان با محور گفتگوهاي سازنده و تخصصي زمينه تعامل متقابل بيشتر را ميان کشورهاي اسلامي فراهم ميسازد؛ تصريحکرد: سازمان کنفرانس اسلامي و سازمانهاي فرهنگي و تخصصي وابسته به اين سازمان تلاشهاي گستردهاي را در مسير توسعه مناسبات و تبادلات فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي ميان دولت اسلامي داشته است. تلاشهايي که سبب شده امروز در مقايسه با چند دهه پيش شاهد پيوندهاي گستردهتر و مستحکمتري ميان دولتهاي اسلامي باشيم.
يزداني افزود: اکنون به واسطه جايگاه رفيع فرهنگ اسلامي به عنوان عامل پيونددهنده ميان کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي اين اجماع در ميان دولتهاي اسلامي به وجود آمده است که بايد براي اين موضوع مهم و تاثيرگذار يعني فرهنگ اهميت زيادي قايل شد و زمينههاي همکاري در اين بخش را بيش از پيش توسعه داد.
وي با بيان اينکه اين موضوع امروز به خوبي از سوي آيسسکو به عنوان بازوي فرهنگي سازمان کنفرانس اسلامي درک شده و تحقق آن در دستور کار اين سازمان تخصصي قرار گرفته است؛ بيان داشت: فعاليتهاي قابل توجه اين نهاد نويد بخش آيندهاي روشن و تحولات روشن فرهنگي ميان دولتهاي اسلامي است.
اين مقام مسئول در ادامه افزود: برخي از مصوبات اجلاس اخير شامل هماهنگي ميان سازمانهاي ذيربط سازمان کنفرانس اسلامي در حوزه بينالملل و نيز توافق با سازمان جهاني جهانگردي ملل متحد، مشارکت بخشهاي خصوصي در فعاليتهاي فرامنطقهاي سازمان کنفرانس اسلامي، رفع موانع موجود در جريان تردد گردشگران با استفاده از تسطيح صدور رواديد و تشريفات لازم، لزوم پيگيري مصوبات قبلي و جديد، انتخاب شهر برگزيده سازمان کنفرانس اسلامي و تسهيل تردد اصحاب رسانه کشورهاي اسلامي ميتواند نقطه عطفي در حوزه گردشگري و بارورسازي اين صنعت فرهنگي اقتصادي ميان کشورهاي اسلامي باشد.
يزداني از آگاهسازي عمومي کشورهاي اسلامي از منابع گردشگري موجود در جهان اسلام، فراخواني کشورهاي عضو به تبليغ و تسهيل انواع سرمايهگذاري در بخش گردشگري، شرکت در اجلاسها، رويدادها و نمايشگاه هاي گردشگري سالانه سازمان کنفرانس اسلامي و توسعه و ترويج گردشگري مذهبي به عنوان ديگر مصوبات اين اجلاس ياد کرد.
وي اظهار داشت: اميدواريم تمام شرکتکنندگان در اين اجلاس همچنين کشورهاي عضو و سازمانهاي همکار همچون گذشته خود را متعهد و پيگير مصوبات اين اجلاس تا رسيدن به نتايج عيني و مطلوب بدانند، زيرا در صورت وقوع اين مهم شاهد تحولي شگرف در حوزه گردشگري کشورهاي اسلامي از نظر فرهنگي و اقتصادي خواهيم بود.
قائممقام سامان ميراثفرهنگي در امور بينالملل ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران همانگونه که در سالهاي اخير اقدامات گستردهاي را براي تقويت همکاري با سازمان کنفرانس اسلامي و همچنين کشورهاي اسلامي در دستور کار خود قرار داده است اکنون نيز اعلام ميکند که آماده هرگونه همکاري دو جانبه و چند جانبه در زمينه گردشگري بوده و از همکاريهاي مشترک در سطوح مختلف استقبال ميکند. زيرا ما بر اين باوريم که ميتوانيم با همکاري با کشورهاياسلامي بسياري از موانع موجود را برداشته و زمينههاي همکاري پايدار را فراهم آوريم.
وي خاطرنشان کرد: با نگاهي به سير دستاوردهاي شش اجلاس پيشين به خوبي ميتوان رشد شتابان مصوبات و توافقات سازنده و اميد بخش ميان وزراي گردشگري کشورهاي اسلامي که زمينه ساز همکاريهاي پايدار بوده را مشاهده کرد. بر اين اساس اجلاس هفتم را ميتوان نويد بخش بسترسازي، تقويت و توسعه همکاري در حوزه گردشگري دانست.
/115
انتهای پیام/