وي افزود: اين خانه ارزشمند و کهن داراي اجزاء، عناصر و لايههاي مختلفي از دوره تاريخي است.
سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي اين استان ادامه داد: خانه حسينيان از نظر ابعاد، اندازه، استحکام و فضاها بزرگتر از خانههاي معمول در عهد آل مظفر به نظر ميرسد و از اين رو در نزد مردم به خانه طاق بلندها معروف است.
رضايي در ادامه افزود: خانه حسينيان بخشي از يک مجموعه بزرگتر است، اين مجموعه شامل مدرسه حسينيان، گنبد هشت، خانه حسينيان و حسينيه است، خانه حسينيان در کهنترين بخش محله فهادان در درون محدوده داخل حصار شهر قديم يزد در حاشيه گذر يوزداران واقع است.
وي اضافه کرد: اين گذر محور اصلي فهادان است که با گذشتن از زير بازارچه يوزداران به زندان اسکندر و قبه دوازه امام ميرسد.
اين مقام مسئول نيز اضافه کرد: خانه حسينيان از واحدها و فضاهاي معماري متنوع ساخته شده که از جمله حياطي بزرگ به ابعاد 45/14در 40/22 متر، گودال باغچهاي به عمق 36/1 متر، ايواني وسيع و بلند به ابعاد 80/9 در 30/6 و به بلنداي 82/11 متر در جبهه جنوب، در پشت ايوان فضايي چهار ضلعي به ابعاد 32/5 در 45/5 متر قرار دارد، پوشش آن گنبدي چهار بخشي است در حياط نيز راه پلههايي به زيرزمين و پاياب ديده ميشود.
رضايي گفت: از جمله شاخصهاي خانه حسينيان ميتوان به وجود آرايههاي خاص در بخشهاي مختلف بنا تزئينات گلين و ديوارنگارههاي متنوع اشاره کرد.
رضايي با اشاره به اينکه طرح مطالعات، مستند سازي، مرمت و احياء خانه حسينيان تحت نظارت واحد مطالعات و طراحي معاونت حفظ و احياء و در مدت زمان سه ماه به پايان رسيده، گفت: اين مطالعات شامل مطالعات تاريخي، جغرافيايي، مطالعات وضع موجود بنا، آسيب شناسي، مونوگرافي آسيبها، مطالعات و طرح معماري، سازه، تأسيسات، تهيه ريز پروژههاي مرمتي بوده است.
خانه و مدرسه حسينيان به شماره 775 مورخ 23 اسفندماه سال 1346 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.
111/
انتهای پیام/