حنانه زرآبادي پور درياچه اوان را به عنوان يکي از منابع مهم طبيعي سرزمين الموت دانست که جايگاه ويژهاي در سطح جهان از بعد تاريخي و طبيعي دارد.
وي درياچه اوان را مربوط به کواترنر از دوران چهارم زمين شناسي معرفي کرد که در منطقه الموت، 39 کيلومتري روستاي گاز خان (قلعه الموت) در ارتفاع يک هزار و 800 متري از سطح دريا واقع شده است.
زرآبادي پور مساحت درياچه اوان را حدود 7 هکتار و عميق ترين بخش آن را 5/7 متر توصيف کرد و افزود: آب اين درياچه از طريق چشمههاي خود درياچه تأمين ميشود.
وي با بيان اينکه درياچه اوان داراي مزيت زيستي خاصي به دليل وضعيت جغرافيايي و توپوگرانيکي و وجود خزندگان، پرندگان و آبزيان مختلفي است، گفت: پوشش گياهي حوضه آبخير درياچه اوان داراي گروههاي گياهي بسيار متنوعي است.
اين کارشناس از جمله عوامل منفي تأثيرگذار بر اين درياچه به فشارهاي ناشي از توسعه کشاوري، معدن، تجاوز انساني و ساخت و ساز، فشارهاي محيطي و طبيعي و تغييرات اقليمي و فشار ناشي از توريسم اشاره کرد و گفت: از جمله فشارهاي ناشي از توسعه ميتوان از آلودگي سمعي و بصري از نصب تابلوهاي راهنمايي ساخت هتلها، رستورانها و تفرجگاهها نام برد.
وي در مورد تغييرات اقليمي گفت: به دليل تغيير پذيري طبيعي، اقليم عرضه آب در برخي از سالها کاف نيست.
زر آبادي پور جنبه مثبت تاثير گذار مستقيم توريسم در منطقه را افزايش آگاهي ساکنان نسبت به محيط طبيعي و فرهنگي، بهره مندي از مشارکت مردم محلي در توسعه گردشگري بيان کرد.
وي جنبه منفي تاثيرگذار توريسم در منطقه را آتش زدن چمنها و از بين بردن نيهاي پيرامون درياچه اوان بر شمرد.
اين کارشناس در مورد توجيه حفاظتي و قابليتهاي اثر طبيعي گفت: سيماي ظاهري درياچه و قرار گرفتن آن در پيرامون باغها و بيشه زارها منظر زيبايي را در منطقه به وجود آورده است و از نظر آب و هواي شرايط مناسبي دارد.
وي وضعيت مالکيت اين درياچه را به صورت حقيقي و دولتي عنوان کرد و يادآور شد: به عنوان منطقه نمونه گردشگري به تصويب رسيده است.
119/
انتهای پیام/