«ابوالفضل مکرميفر» ادامه داد: تا به حال شش فصل کاوش باستان شناسي به سرپرستي «لباف خانيکي» در محوطه شادياخ انجام شده است.
او اضافه کرد: اين يافتهها نشان داده که در دوران سلجوقي و خوارزمشاهي نيشابور در اوج شکوه و عظمت فرهنگي بوده و در همه وجوه خوش ميدرخشيد.
مدير اين پايگاه ميراث فرهنگي با بيان اينکه بر اساس يافتههاي باستان شناسي از آن دوران در سمت شرقي دروازه جنوبي شادياخ کاخ يا عمارتي اشرافي کشف شده که به خوبي نحوه معيشت و الزامات زندگي آن دوران را معرفي ميکند.
«مکرميفر» تصريح کرد: عناصر معماري آن کاخ که تاکنون کشف و شناخته شدهاند، مشتمل بر صحن، اصطبل، کارگاه شيشه گري، کارگاه آهنگري، مطبخ، انبار، تالار مرکزي يا تالار بارعام و اندروني، حمام و سياهچال و تالار مرکزي يا بارعام است.
اين مقام مسوول افزود: اين تالار که پلان چليپايي و چهار ايواني دارد، پوشيده از گچبري با نقوش متنوع و کتيبه و پيکرههايي در اندازه و فرمهاي متفاوت بوده که اکنون از ديوار فرو افتاده و تنها اندکي از گچبريها و يک کتيبه کوفي زيبا با مضمون تکرار کلمه «لملک» باقي مانده است.
او خاطرنشان کرد: اين پايگاه در تلاش است تا اقدامات لازم را براي تبديل اين سايت مهم به سايت موزه باستانشناسي را انجام دهد تا با اين اقدام بر تعداد بازديدکنندگان افزوده شود.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي نيشابور در پايان گفت: در فروردين سال جاري حدود 120 هزار نفر از سايت باستانشناسي شادياخ ديدن کردهاند.
111/
انتهای پیام/