«جرج سيبي» برگزاري جشنواره روزهاي فرهنگي هند در ايران را مهم و تأثيرگذار در روابط ميان اين دو کشور عنوان کرد و افزود: تاگور در سال 1932 هفتاد و يکمين سالروز تولدش را در تهران جشن گرفت.
او ادامه داد: تاگور همواره از حافظ به بزرگي ياد ميکرد و با مشاهده تصويري از اين شاعر هندي در شيراز حضورش را در اين فضا احساس کردم.
کاردار سفارت هندوستان تاگور را شخصي دانست که تيرگي را از مردم به دور ميکند و افزود: روزهاي فرهنگي هند در نياوران سمبلي از ارتباط تاريخ تمدن هند و ايران در طول قرنها است.
به گفته اين مقام مسوول دو کشور هند و ايران در اين جشنواره تجارب فرهنگي يکسان خود را با يکديگر تقسيم ميکنند.
او يادآور شد: در معماري هندوستان از هنر ايرانيان بسيار استفاده شده و اين موضوع در ساخت کاخها، مساجد، ساختمانهاي عمومي و مقبرهها قابل مشاهده است.
کاردار سفارت هندوستان تصريح کرد: صنايعدستي اين کشور از قبيل فرش، سفال، فلز، خطاطي، تصوير و توصيفنگاري کتابها نيز با تأثيرپذيري از ايران انجام شده است.
«سيبي» تأکيد کرد: همانگونه که «جواهر لعل نهرو» گفته من نيز شک دارم دو کشور در دنيا يافت شود که مثل ايران و هند از نظر تاريخ به يکديگر نزديک باشد.
او با بيان اينکه در سفارت هندوستان براي ادامه اين روابط تلاش ميشود، اضافه کرد: ايران دو مرکز فرهنگي در هند دارد و اکنون ما در حال تأسيس مرکز فرهنگي هند در ايران هستيم.
کاردار سفارت هندوستان بيان داشت: تعاملات و دوستي ميان ايران و هند منحصر به فرد است و مردم اين دو کشور در هر کجاي جهان که باشند به ايجاد ارتباط با يکديگر علاقمندند.
در آيين گشايش جشنواره روزهاي فرهنگي هند در ايران سخنگوي سازمان ميراثفرهنگي، معاون ميراثفرهنگي، معاون گردشگري کشور، کادردار سفارت هندوستان، معاون شوراي روابط فرهنگي هند و برخي از هندوستانيهاي ساکن ايران حضور داشتند.
112/
انتهای پیام/