تمرکز بر احيا رشته‌هاي فراموش شده صنايع‌دستي در اورامان تخت

«فرهاد حامدي» معاون صنايع‌دستي کردستان ضمن بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)، اظهار داشت: در اورامان تخت به عنوان يکي از روستاهاي کردستان به دليل کوهستاني بودن و فاصله داشتن با ساير نقاط استان، تهيه مايحتاج زندگي از گذشته برعهده اهالي بوده است.

او با اشاره به اينکه مردم اين روستا از سه هزار سال پيش اقدام به تهيه مهم‌ترين مايحتاج زندگي خود کرده‌اند، گفت: صنايع‌دستي در اورامان تخت از گذشته‌هاي دور گره در نيازمندي‌هاي مردم داشته است.

معاون صنايع‌دستي اين استان ادامه داد: توليد گيوه‌بافي، نساجي‌سنتي، البسه‌محلي، سفالگري و چاقوسازي به دليل کاربردهايي که در زندگي مردمان اين منطقه داشته رواج خود را از دست نداده‌اند.

«حامدي» تصريح کرد: به علت کاربردي بودن اين هنر- صنعت‌ها شاهد آن هستيم که با کمترين نقش و نگارها توليد شده که اين موضوع از سادگي زندگي آن‌ها نشأت مي‌گيرد.

اين مقام مسوول بيان داشت: همچنين رونق دامپروري و نبود زمين و مراتع مناسب به منظور کشاورزي، توليدات صنايع‌دستي منطقه اورامان را به فرآوردهاي توليدات دامي محدود کرده که در هيچ نقطه استان به اين شدت رواج ندارد.

معاون صنايع‌دستي اداره کل ميراث‌فرهنگي کردستان با بيان اينکه منطقه اورامانات نسبت به ساير مناطق استان کمتر توسعه يافته است و همچنان توليد محصولات صنايع‌دستي به همان شکل اوليه ادامه دارد، اظهار داشت: اما متأسفانه چون فرصتي براي عرضه اين محصولات به خارج از استان به وجود نيامده نتوانسته آن طور که بايد و شايد اشتغالزا باشد.

او تأکيد کرد: معاونت صنايع‌دستي کردستان با متمرکز کردن تمامي فعاليت‌هاي خود به حفظ رشته‌هاي هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي در تلاش است توليد اين رشته‌ها را در روستاي اورامان تخت به حالت زنده حفظ کند.

«حامدي» اضافه کرد: در همين راستا با احيا کارگاه‌هاي دو رشته نمد و جاجيم‌بافي در روستاي اورامان به منظور بازگشت اين رشته‌ها گام‌هاي اوليه برداشته شده است.

معاون صنايع‌دستي کردستان افزود: همچنين به دنبال تغيير کاربري رشته‌هاي فراموش شده اورامان همگام با نيازهاي بازار و سلايق مشتريان هستيم تا هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي اين منطقه به زندگي مردم بازگردد.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 139002248