کاهش وابستگي به اقتصاد نفتي با ورود به عرصه سنگ‌هاي قيمتي

به گزارش ميراث آريا (chtn)، معاون صنايع‌دستي کشور روز گذشته در آيين آغاز به کار سومين همايش تبيين جايگاه سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي ضمن بيان اين مطلب گفت: تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي هنر و صنعت را در کنار هم دارد بنابراين نيازمند توجه ويژه به هر دو بخش است.

«تهمينه دانيالي» اضافه کرد: با تکيه بر سابقه طولاني اين هنر- صنعت در خراسان رضوي، اين استان قطب تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي کشور به شمار مي‌آيد.

او افزود: با توجه به ظرفيت و پتانسيل خراسان رضوي، اين استان مي‌تواند جمهوري اسلامي را که قرار است در پايان سند چشم‌انداز به قطب منطقه تبديل شود، به اين موقعيت در حوزه تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه قيمتي برساند.

معاون صنايع‌دستي سازمان ميراث‌فرهنگي کشور با اشاره به اينکه تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي را هنر صنعت مي‌دانيم، گفت: اگر تنها به يک جنبه پرداخته شود به طور حتم در تبيين جايگاه اين رشته اجحاف شده است.

«دانيالي» گردش مالي سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي کشور را در سال 2009 ميلادي را معادل 380 ميليارد دلار اعلام کرد و گفت: براي کاهش وابستگي کشور به درآمدهاي نفتي بايد در عرصه‌هايي از جمله تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي سرمايه‌گذاري کنيم.

اين استاد دانشگاه بيان داشت: ميزان سرمايه‌گذاري در رشته تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي سه درصد از ميزان سرمايه‌گذاري مورد نياز در صنعت پتروشيمي است بنابراين بايد نگاه به اين رشته هنري نگاهي اقتصادي باشد.

او گفت: خوشبختانه در حال حاضر دو استان به صورت جدي و با قوت در حوزه آموزش و اعطاي مجوز براي ايجاد کارگاه‌هاي تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي فعاليت دارند

سومين همايش ملي تبيين جايگاه سنگ‌هاي قيمتي و نيمه قيمتي با رويکرد تخصصي و با گرايش کاربردي کردن سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي در صنايع‌دستي و توليد برگزار شده است.

«محمدجواد پيش بين» دبير علمي اين همايش به عنوان دومين سخنران ادامه داد: در سال اول برگزاري حساس‌سازي و در فاز دوم کار پتانسيل‌يابي انجام شد و در سومين سال برگزاري با استقبال خوب علاقه‌مندان، فعالان و دانشگاهيان شاهد رويکرد تخصصي به موضوع سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي هستيم.

او اظهارداشت: 64 مقاله در مجموع به دبيرخانه اين همايش ارسال شده است که از اين تعداد 51 مقاله پذيرفته و 22 مقاله براي ارائه در طول دو روز برگزاري همايش انتخاب شده است.

دبير علمي سومين همايش تبيين جايگاه سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي افزود: پتانسيل‌هاي معدني سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي، فرآوري سنگ‌هاي قيمتي و نيمه قيمتي و صنايع‌دستي، مسائل استراتژيک و راهبردي، مسائل اقتصادي و بازار سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي، اکتشاف و روش‌هاي نوين اکتشاف سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي و سوابق و پيشينه تاريخي به ترتيب مهمترين موضوعات مقالات تخصصي پذيرفته شده است.

اين مقام مسوول با بيان اينکه تنها خوشه جواهرات در مشهد فعال است، گفت: کلانشهر مشهد با توجه به پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي بالا در حوزه توليد و تراش، بارانداز سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي محسوب مي‌شود.

او اظهار داشت: در حال حاضر بسياري از بازارهاي کشور در اين زمينه از توليدات مشهد تغذيه مي‌شود.

«پيش بين» تأکيد کرد: بيش از 80 درصد واحدهاي تراش سنگ کشور در مشهد فعال و حدود 70 درصد فعاليت‌هاي صنعت طلا و جواهر مشهد روي توليد جواهرات متمرکز است.

او با تأکيد بر اينکه در حال حاضر نيز مطالعات امکان سنجي در زمينه ايجاد شهرک تخصصي طلا و جواهر در مشهد انجام شده است، يادآور شد: مزيت‌هاي نسبي فعاليت در عرصه تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي از جمله عدم وابستگي به حمل و نقل، ارزش افزوده بالا، نرخ پايين سرمايه‌گ‌ذاري،فضاي محدود مکاني و ايجاد اشتغال پايدار موجب شده تا استقبال خوبي از اين حوزه انجام شود.

سومين همايش ملي تبيين جايگاه سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي پنجم تيرماه در محل سالن همايش‌هاي بين‌المللي مشهد برگزار و تا عصر امروز ادامه دارد.

111/



انتهای پیام/

کد خبر 1390040618