اتمام مطالعه راهکارهاي مرمت تزئينات مسجد جامع فهرج

معاون ميراث‏فرهنگي استان يزد در گفتگو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين مطلب اظهار داشت: مستندسازي مطالعات کتابخانه‏اي از جمله مستندسازي تصويري و ترسيمي با مقياس مورد نياز طرح حفاظت و نيز جمع‏آوري تمامي اسناد و مدارک اقدامات مرمتي مورد توجه قرار گرفت.

«ذات‏الله نيکزاد» با اشاره به اينکه مطالعات رديابي و امکان‏سنجي در راستاي نمونه‏برداري صورت گرفت، افزود: اين مطالعات همراه با تهيه نمونه‏هاي لازم از لايه‏هاي مختلف تزئينات و اندودها در برخي بخش‏ها بوده است.

او انجام مطالعات آزمايشگاهي شناسايي مواد و مصالح به کار رفته در تزئينات و اندودهاي بنا را از ديگر عمليات موجود در اين پروژه دانست و اضافه کرد: در اين عمليات لايه‏هاي آستر و نحوه اجراي آن شناسايي و بررسي شد.

معاون ميراث‏فرهنگي استان يزد تصريح کرد: کريستال‏هاي تشکيل دهنده اندودهاي گچي و آهکي مطالعه ميکروسکوپي شد.

او با بيان اينکه لايه‏هاي قرمز و سفيد رنگ مطالعه و شناسايي شد، بيان داشت: در اين پروژه همچنين شامل مطالعات آزمايشگاهي با هدف شناسايي مراحل اجراي تزئينات معماري بوديم.

معاون ميراث‏فرهنگي استان يزد به بررسي و انجام مطالعات ميداني بنا اشاره کرد و گفت: الحاقات و مرمت‏هاي انجام شده روي تزئينات معماري و چوب‏هاي به کار رفته در بدنه سازه مورد بررسي قرار گرفتند.

«نيکزاد» با تأکيد بر اينکه دوره‏هاي مختلف اجراي تزئينات با توجه به شواهد موجود و نيز رده بندي تزئينات مطالعه شد، اظهار داشت: تکنيک اجرا نيز در اين پروژه مطالعه شد.

122/

انتهای پیام/

کد خبر 1390051829